L’AUDITORIA DE LES ENTITATS DEL SECTOR PÚBLIC LOCAL, UN NOU REPTE PELS AJUNTAMENTS

Faura Casas Auditoria Financera sector públic

Recentment s’ha publicat al BOE el Reial Decret 424/2017 de 28 d’abril que regula el control intern de les entitats del Sector Públic Local. El decret encomana al Govern regular sobre els procediments de control i metodologia d’aplicació, amb la finalitat, entre altres objectius, d’aconseguir un control econòmico-pressupostari més rigorós i reforçar el paper de la funció interventora a les entitats locals.

Això es tradueix amb més força per a la figura de l’interventor i l’obligació d’auditar almenys un cop l’any les entitats públiques que depenen del sector públic local següents:

– Organismes autònoms administratius
– Entitats públiques empresarials locals
– Fundacions del sector públic local obligades a auditar-se per la seva normativa específica
– Consorcis adscrits a l’entitat local
– Societats mercantils i fundacions del sector públic local no sotmeses a l’obligació d’auditar-se que s’haguessin inclòs en el pla d’auditories.

L’empresa Faura-Casas, consultoria especialista en auditories,  pot aportar la seva experiència en el sector per treballar conjuntament amb els ajuntaments a l’hora d’auditar aquestes entitats externes. L’interventor serà l’encarregat de controlar i gestionar les auditories però podrà comptar amb el suport i col·laboració d’empreses privades per a tal fi. L’objectiu principal és que els professionals realitzin una anàlisi rigorosa i exhaustiva dels comptes de les milers d’empreses públiques que hi ha a mans dels ajuntaments.

De fet, tot i la recent aprovació del reglament, Faura-Casas ja ha treballat amb ens locals en el control de les entitats públiques que en depenen, un control complet que consta d’auditoria financera de comptes, controls de procediment i legalitat. Faura-Casas treballa amb ajuntaments de tot l’estat, però de Catalunya en destaquen l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Tortosa, l’Ajuntament de Calella i l’Ajuntament de Lleida entre d’altres.

El reglament entrarà en vigor el dia 1 de juliol de 2018 per als comptes del mateix any, per això és important que els ajuntaments comptin amb el suport, ja sigui extern o intern necessari per a poder complir la legislació des del primer dia.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: