LA IMPORTÀNCIA DE COMPLIR ELS REQUISITS FORMALS ALS CONTRACTES FINANÇATS AMB FONS PROVINENTS DEL MECANISME DE RECUPERACIÓ I RESILIÈNCIA I DEL FONS REACT-EU

En els procediments de contractació que es financin amb fons procedents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència i del fons REACT-EU s’ha de vetllar de manera especial per incorporar de manera transversal i preceptiva criteris socials i mediambientals, de digitalització i d’innovació i de responsabilitat social corporativa, sempre que tinguin relació amb l’objecte del contracte, i facilitar l’accés a les petites i mitjanes empreses i les empreses d’economia social, així com a les empreses emergents. També cal tenir en consideració el valor que puguin aportar en coneixement.

Han de tramitar-se d’acord amb el que estableix el títol quart del “Decret llei 5/2021, de 2 de febrer, pel qual s’aproven mesures urgents per a la implementació i gestió dels fons procedents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència i del fons REACT -EU per a l’Administració de la Generalitat de Catalunya i el seu sector públic”, els projectes finançats amb fons provinents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència i del fons REACT-EU que responguin a una necessitat inclosa a l’àmbit de funcions de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, de les entitats del seu sector públic o de les universitats públiques de Catalunya i ens que en depenen, que s’ajustin als requisits i la definició de contracte públic, inclosos els contractes subvencionats, que estableix la normativa bàsica sobre contractes del sector públic.

La finalitat de la regulació de les especialitats en matèria de contractació pública és aconseguir la major eficiència en la distribució i gestió de fons europeus, així com dotar de més seguretat jurídica i transparència els procediments de contractació derivats del Mecanisme de Recuperació i Resiliència i del fons REACT-EU.

Així mateix, s’estarà al que es preveu a la INSTRUCCIÓ DE 23 DE DESEMBRE DE 2021 DE LA JUNTACONSULTIVA DE CONTRACTACIÓ PÚBLICA DE L’ESTAT SOBRE ASPECTES A INCORPORAR EN ELS EXPEDIENTS I EN ELS PLECS RECTORS DELS CONTRACTES QUE ES VAN A FINANÇAMENT DE RECUPERACIÓ, TRANSFORMACIÓ I RESILIÈNCIA, instruccions dictades per coordinar l’aplicació de les disposicions anteriors a fi de la correcta tramitació dels contractes finançats amb fons del PRTR, les quals seran obligatòries per a tots els òrgans de contractació del sector públic estatal.

Autor: Marcos Sánchez
Faura-Casas


Per a més informació:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: