COM ESTEM A NIVELL DELS FONS NEXT GENERATION I COM ACCEDIR-HI

La Comissió Europea va transferir, el 17 d’agost, 9.000 milions d’euros corresponents al prefinançament de el Pla de Recuperació. Es tracta d’un 13% del total de les transferències que el nostre país ha de rebre fins a l’any 2026 del Mecanisme de Recuperació i Resiliència en el marc de el programa Next Generation UE.

En els Pressupostos Generals de l’Estat de 2021 es van incloure partides per a la posada en marxa de el Pla, el que ha permès que s’hagin pogut executar part dels recursos abans de rebre els primers desemborsaments per part de la Comissió Europea.

A les Comunitats Autònomes s’han distribuït o assignat més de 7.250 M € a nivell de:

-Medi Ambient – 2.147.000 a mesures com el Programa d’Incentius a la Mobilitat Eficient i Sostenible Moves III.
-Habitatge – 1.631 milions distribuïts a la Conferència Sectorial d’Habitatge, Urbanisme i Sòl.
-Drets Socials – 731 milions distribuïts a la Conferència Sectorial de Drets Socials.
-Educació – 1.410 M € distribuïts a la Conferència Sectorial d’Educació i destinats principalment a un pla de modernització de l’FP i a reduir la bretxa digital.
-Sanitat – 399 M € distribuïts a la Conferència Sectorial de Sanitat per invertir en equips d’alta tecnologia sanitària.

En els propers mesos s’aprovarà el repartiment de fons per a la implantació de zones de baixes emissions a les ciutats, la transformació digital i sostenible el transport urbà, la modernització i digitalització de el sistema universitari espanyol, etc. De fet, aquest darrer quadrimestre del 2021 es preveu un pagament semestral de 10.000 M€ per fites i objectius assolits de febrer del 2020 a juny del 2021.

A nivell d’Ajuntaments el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha obert la primera convocatòria per a repartir entre els ajuntaments 1.000 milions d’euros dels fons europeus de el Mecanisme de Recuperació i Resiliència. El termini per presentar les sol·licituds s’acaba el 30 de setembre.


Com accedir als fons i convocatòries


El Govern ha elaborat el pla sobre quatre eixos: la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió territorial i social i la igualtat de gènere.

Si vols saber més sobre com accedir als fons i sobre convocatòries pots accedir a la web del Pla de Recuperació del Govern aquí:


https://planderecuperacion.gob.es/como-acceder-a-los-fondos/convocatorias

Polítiques de palanca i components del pla de Recuperació, Transformació i Resiliència


L’ Associació Espanyola per a la Digitalització, ha publicat informació relativa dels fons europeus Next Generation EU., incloent un índex de les polítiques palanca i components del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que poden resultar d’interès per a les empreses i administracions.

Si t’interessa ho pots veure aquí:

https://www.digitales.es/wp-content/uploads/2021/09/DigitalES-Que-ha-pasado-con-los-fondos-mientras-estabas-off.pdf

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: