INNOVACIÓ SOCIOTECNOLÒGICA DE LA MÀ DE BARKENO ADVISORS

Innovació sociotecnològica

A Barkeno entenen la tecnologia com una eina per afavorir socialment a través de nous serveis, serveis més eficients o noves formes de treballar i comunicar-se.

És per això que des de la consultoria es treballen tres àmbits de la innovació sociotecnològica.

Per una banda i a nivell més elemental hi ha la lluita contra l’escletxa digital. La fractura digital es defineix com la “distància” de les persones a l’accés a Internet i/o a les noves tecnologies. Al febrer de 2016, el Mobile World Capital Barcelona va presentar l’informe sobre l’escletxa digital a la ciutat de Barcelona, un diagnòstic sobre el nivell d’accés i els usos dels ciutadans a Internet on s’explica com són els usuaris que es defineixen a través d’aquest concepte ja sigui per motius econòmics, formatius, d’edat etc.

Barkeno ha detectat que les persones fracturades digitalment no tenen les mateixes oportunitats no només laboralment sinó que hi ha una sèrie de serveis als que no poden accedir. Per això, s’han desenvolupat plans de lluita contra l’escletxa digital per ajudar a aquestes persones a connectar-se al món digital i accedir a canals laborals, de formació o del sector serveis.

Per una altra banda, Barkeno ha desenvolupat un pla per a tecnificar professionals de diversos sectors que vulguin introduir-se al sector tecnològic. Si bé és cert que no cal ser tecnòleg per treballar en segons quins àmbits del sector tecnològic, les persones necessiten certs coneixements que els serveixin de base per a desenvolupar la seva feina. És per això que el pla dissenyat per Barkeno pretén donar formació tecnològica bàsica a perfils professionals diversos per introduir-se laboralment al sector tecnològic.

I per últim, des de la consultoria també es treballa en l’acompanyament a través del camí de la transformació digital a petites i mitjanes empreses. Toni Sánchez, soci fundador i director de projectes a Barkeno Advisors creu que algunes pimes tenen dificultats a l’hora de pujar al carro de l’era digital. De fet, per Sánchez l’era digital no és disposar d’un ordinador per a treballar sinó que té relació amb el que s’anomena la “quarta revolució industrial”.

Les empreses poden tenir problemes a l’hora d’adaptar-se a les noves necessitats i per això Barkeno ofereix un servei d’acompanyament en aquest camí transformador.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: