EL CAS D’ÈXIT DE L’AJUNTAMENT D’ELDA AMB SOPHOS UTM

La facilitat i eficàcia dels productes de Sophos són el que ha portat a l’Ajuntament d’Elda a protegir la seva xarxa corporativa amb la versió virtual de Sophos UTM, per proporcionar als seus ciutadans el millor servei de la manera més segura possible.

L’Ajuntament d’Elda compta amb 15 oficines repartides per tota la població i amb més de 300 llocs de treball informatitzats. Client i coneixedor de l’eficàcia i senzillesa de les solucions Endpoint de Sophos des de fa diversos anys, l’Ajuntament ha decidit confiar la seguretat de la seva xarxa a la versió virtual de Sophos UTM.

Donades les característiques de la Xarxa de l’Ajuntament d’Elda, s’exigia un servei fiable, de senzill maneig i fàcil de configurar. El producte de Sonicwall amb el qual comptaven, no complia els seus requisits ja que oferia una plataforma inestable, plena de complicacions i amb un suport tècnic que no responia a les necessitats del client. A més, el nivell de seguretat de la plataforma de Sonicwall no era l’esperat, ja que existien vulnerabilitats a la Xarxa Corporativa, alguna cosa inexcusable en els sistemes d’una administració pública que ha de vetllar per la seguretat de les dades dels seus usuaris.
.

L’escenari del Client
.
La facilitat i eficàcia dels productes de Sophos són el que ha portat a l’Ajuntament d’Elda a protegir la seva xarxa corporativa amb la versió virtual de Sophos UTM, per proporcionar als seus ciutadans el millor servei de la manera més segura possible. Amb una infraestructura de xarxa complexa formada per múltiples VLAN, diferents proveïdors de servei, connectivitat VPN entre seus, sistemes de Veu sobre IP, així com diversos entorns WIFI, el sistema UTM per a l’Ajuntament d’Elda, constitueix no només el nucli de seguretat, sinó també el core de xarxa de la Corporació que gestiona tot el trànsit de la mateixa, d’aquí la crucial importància del sistema pel que fa a fiabilitat, rendiment, eficàcia i disponibilitat.
.
“Protegir la Xarxa no ha de suposar un problema per als encarregats dels sistemes”, comenta Miguel Ángel Marhuenda, Cap del Departament d’Informàtica de l’Ajuntament d’Elda, que afegeix: “arribem a un punt en el qual configurar el nostre servei de seguretat ens donava més maldecaps que les pròpies amenaces en si. Si això ho sumem a que el suport tècnic de la solució no responia a les nostres necessitats, ens vam adonar que era hora de confiar la seguretat de la nostra Xarxa a un altre fabricant “.
.

La solució tecnològica:
.
L’Ajuntament d’Elda ja comptava amb la protecció de Sophos en els seus llocs de treball, pel que a l’hora de buscar nous fabricants va tenir molt clar en qui confiar. “El producte de Endpoint de Sophos sempre ha funcionat a la perfecció, per la qual cosa Sophos UTM va ser la nostra prioritat a l’hora de contractar un nou servei de seguretat per a la nostra Xarxa. Un dels punts que més ens convèncer de la solució de Sophos era la possibilitat de contractar- en format virtual, el que ens assegurava majors facilitats a l’ hora de configurar-lo, permetent-nos aprofitar millor tota la nostra inversió en infraestructura de virtualització existent “, comenta Miguel Ángel Marhuenda. Un altre dels punts que van convèncer a l’Ajuntament d’Elda a la hora de triar Sophos va ser la compatibilitat de Sophos UTM amb el seu producte de Endpoint. Per a Miguel Ángel Marhuenda “comptar amb un únic fabricant per protegir les diferents capes de seguretat dels nostres sistemes facilita en gran mesura la nostra tasca, ja que, en cas de tenir algun tipus de problema, és molt més senzill comptar amb un únic interlocutor. A més, el suport tècnic de Sophos ens ha demostrat durant anys la seva efectivitat i proximitat, sempre hem rebut resposta efectiva per la seva part “.
.
La implementació es va dur a terme a través de ByV Informàtica i Comunicacions, partner oficial de Sophos a la zona de Llevant, amb una sòlida experiència en projectes complexos de seguretat i networking. En una sola tarda es va realitzar la substitució del producte de Sonicwall per Sophos UTMResaltar això, demostrant així les facilitats de l’appliance virtual per realitzar migracions des qualsevol tipus d’entorn, independentment de la seva complexitat. “El maneig i configuració de la nova solució és moltíssim més senzill i amigable. A més, amb prou feines ha hagut impacte en els usuaris a l’hora de realitzar el canvi, el que van agrair en gran manera els nostres treballadors. ”
.

El resultat obtingut:
.
Gràcies al canvi, l’Ajuntament d’Elda compta ara amb una solució virtualitzada i robusta, fàcil de configurar i amb el suport d’un suport tècnic de primer nivell. “A més, la nova solució ens ha permès incloure nous mòduls amb els que abans no explicàvem que ajuden a protegir la nostra Xarxa, com el filtre antispam o Webserver Protection. Sophos UTM és la solució que millor s’ajusta a les nostres necessitats. “, afegeix Miquel Àngel Marhuenda.
.

Sophos UTM:
Com la complexitat de la seguretat en totes les xarxes ha crescut, també ho ha fet la lluita de les empreses per optimitzar al màxim les seves solucions de seguretat. Sophos UTM és la solució més adequada per fer front a aquest problema. Sophos UTM proporciona seguretat completa, des tallafocs de xarxa a antivirus per al lloc de treball, en un sol dispositiu modular. Es pot instal·lar com maquinari, programari, dispositiu virtual o fins i tot en el núvol. Els seus mòduls es poden llicenciar de manera individual o, si es prefereix, es pot triar un dels seus paquets preconfigurats de llicències. A més, compta amb filtrat web personalitzable, control d’aplicacions dinàmic, VPN senzill entre llocs remots, protecció completa del correu electrònic i protecció de servidors web.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: