CREAR EXPERIÈNCIES PERSONALITZADES AMB EL BIG DATA

Això és el que fan algunes entitats bancàries, com Banc Sabadell que s’han posat a analitzar xarxes socials amb eines de Big Data per entendre millor el coportament dels seus clients i optimitar els seus serveis. O empreses de distribució com Wal-Mart que preveuen les reaccions dels seus clients davant un huracà i s’anticipen per satisfer-los omplint de cerveses i pastissos els seus linials.

De la mateixa manera, el “Big Data” permet als municipis observar comportaments i situacions, donar respostes immediates i buscar altres formes més eficaces per administrar els serveis públics.

Actualment, ciutats de tot el món estan fent servir paquets de “Big Data” com estadístiques de tràfic, mapes GPS o dades de consum energètic, que després analitzen i els permeten prendre accions en benefici dels ciutadans.

Definir rutes òptimes de recollida de deixalles a temps real, comptar amb xarxes elèctriques intel·ligents, detectar fugues d’aigua, millorar les actuacions dels cossos de seguretat ciutadana, anticipar-se als embussos de la xarxa viària o conèixer més a fons els ciutadans, són algunes de les coses que ens permet el “Big Data”.
.

Coneguem alguns exemples que són possibles gràcies al “Big Data”:

MADRID: La ciutat de Madrid en col·laboració amb BBVA ha fet un estudi que analitza el comportament dels turistes  a partir de la seva activitat comercial, utilitzant dades massives dels pagaments realitzats amb targetes de crèdit i dèbit als comerços de la ciutat.
.
ALCALÁ DE GUADAÍRA (SEVILLA):
A través del projecte  Alcalá+i , que es posiciona com el més innovador de la gestió energètica a PIMES a Espanya i que es recolza en una plataforma de gestió energètica basada en tecnologies “Big Data”, implantarà sistemes de gestió energètica a petites i mitjanes empreses de la ciutat.
.
DUBLIN: Per tal de reduir la congestió del transit privat, la companyia IBM va desenvolupar el projecte Smart Transportation que, a partir de les dades obtingudes de sensors de transit, càmeres, GPS i informacions meteorològiques ofereixen un mapa digital del transit a temps real. L’eina permet conèixer l’estat de tota la xarxa de transport i les causes de les congestions per actuar abans de que es generin altres incidències i optimitzar així el transit.
.
SEATTLE: La ciutat de Seattle s’ ha associat recentment amb Microsoft i Accenture en un projecte pilot per reduir l’ús de l’energia. A través del nuvol Azure de Microsoft, el projecte recopilarà i analitzarà centenars de dades procedents dels sistemes de direcció dels edificis de la zona financera. Amb la predicció dels anàlisis, el sistema treballarà per buscar el que funciona i el que no. Per exemple on es pot utilitzar menys energia o fins i tot gens. L’objectiu que s’han marcat és reduir l’ús de l’energia en un 25%.
.
CHICAGO: La ciutat ha implementat sistemes basat en l’anàlisi de dades per reduir els nivells de delinqüència. A través de les dades derivades de 26 agències públiques, determina les zones més conflictives i les seves causes: falta de llum als carrers, neteges, solars, etc.
.
NOVA YORK: Un departament de Policia utilitza el Big Data per millorar la seguretat. Concretament disposen d’un sistema anomenat  “Domain Awareness System” (DAS)  que captura dades de 3000 càmeres de vigilància, lectors de matrícules, detectors de radio, trucades al 911, registres de detecció, informes de delinqüència, etc. Els agents de seguretat són alertats davant qualsevol circumstància de seguretat pública i tenen a temps real  informació de la situació evitant actuacions criminals.

CoCoRaHS: és una xarxa de voluntariat d’USA, Canadà i Puerto Rico, que mesura les precipitacions pluvials. Gràcies a això poden controlar epidèmies de mosquits, millorar la planificació urbana o programar activitats a l’aire lliure.

Si t’ha agradat aquest post, ajuda’ns a compartir-lo a les teves xarxes socials. Moltes gràcies i fins la propera!
.

.

.

.

.

.

.

.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: