MANTENIMENT D’EDIFICIS: UNA PETITA INVERSIÓ PER A L’ESTALVI PERMANENT

Manteniment Edificis-Ajuntament Impulsa

És ben sabut per tothom que, davant qualsevol cosa, creació, obra, no n’hi ha prou amb fer-la, dissenyar-la, plantejar-la, crear-la. I no és suficient fer-ho de la millor manera i amb la millor voluntat. Cada dia és un nou dia, i sempre hem de vetllar per a la seva correcta conservació. No només perquè és de lògica (ningú fa res perquè duri dos dies), sinó sobretot perquè, des d’un punt de vista d’eficiència i estalvi, no és que sigui una via aconsellable: és totalment imprescindible. Si se’m permet l’exemple senzill i planer, si tenim un moble antic i a diari li fem un petit tractament de conservació, perdurarà molt més, amb tota seguretat, i  a més ens sortirà molt més econòmic que no pas haver-lo deixat tres anys sense ni mirar-lo per després portar-lo a un antiquari a que n’hagi de fer una restauració profunda.
.
Si tota aquesta atenció la podem prestar a un moble, com dèiem, què no haurem de fer amb la nostra llar, la seu de la nostra empresa o el centre cultural que hem impulsat al nostre municipi, per posar només uns exemples.
.
I és que els edificis necessiten un ús i un manteniment adequats. Per començar, una bona construcció ha de ser segura, evitant riscos que puguin amenaçar els seus habitants. Amb el pas dels anys, són moltes les edificacions que presenten vulnerabilitats que poden convertir-se, potencialment, en autèntics riscos com ara fuites de gas, descàrregues elèctriques o despreniments de la façana. Un edifici ben conservat eliminarà perills i augmentarà la seguretat per als seus inquilins i per tots aquells que hi tinguin contacte.
A més, com també passa amb nosaltres mateixos, si ens conservem de forma adient envellirem millor i aspirarem a una esperança de vida més alta. I els edificis no s’escapen d’aquest principi: si volem gaudir-los per molt de temps, cal invertir-hi petits esforços permanents.
.
Pel que fa a la qüestió econòmica, com dèiem al principi, amb un manteniment periòdic evitarem les grans despeses en què es pot convertir el més petit problema si hi sumem el pas del temps i la deixadesa. I és que conservar eficaçment un edifici aporta un important estalvi econòmic als seus propietaris, i ho haurien de tenir seriosament en compte.
.
Hi ha d’altres aspectes que són també de vital importància a l’hora de mantenir en condicions un edifici: l’aïllament tèrmic, el bon funcionament de les instal·lacions, o un correcte aire condicionat no només ajudaran al benestar de l’habitatge i els seus usuaris; també suposarà un important estalvi energètic i, de retruc, un copet de mà al medi ambient.
.
Amb tot això, també hem de ser conscients que no qualsevol ens pot oferir un correcte servei de manteniment. Cal que sigui complet, eficaç, eficient, que cobreixi totes aquelles àrees a tenir en compte quan volem prolongar al màxim (i en les millors condicions) l’esperança de vida del nostre edifici.
.

Un referent d’aquest sector
.
Una de les empreses referents en aquest sector de manteniment és Grup Soler. Gràcies al seu personal, polivalent i molt qualificat, Grup Soler és especialista en manteniments multitècnics, ja siguin preventius, correctius, conductius i normatius.  Això, en l’àmbit de les edificacions, es tradueix en la conservació de la xarxa d’electricitat, climatització, aigua, detecció i extinció d’incendis, telecomunicacions, intrusió i seguretat, entre altres.
.
Disposa, a més, de diferents programes amb el conegut com a sistema GMAO, per al control i gestió del manteniment, de manera que es manté l’edifici i el seu estat sota vigilància permanent els 365 dies l’any. D’aquesta forma, podem descansar (o treballar) tranquils, sabent que tot està i estarà al seu càrrec.
.
I això deuen haver pensat les nombroses entitats i òrgans que hi han confiat, posant el manteniment dels seus edificis a les seves mans. És el cas, per nombrar-ne només alguns, de la Mútua Intercomarcal, de qui l’empresa fa el manteniment multitècnic de 34 seus repartides per tot el territori estatal, la DGT, Barcelona de Serveis Municipals i els seus aparcaments, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, l’Abadia de Montserrat o el World Trade Center del port barceloní.
.
Tots ells hi han confiat sempre i aquesta confiança s’ha vist perllongada en el temps, tenint clients que fan confiança a Grup Soler des dels inicis de la seva àrea de manteniment, ja fa quinze anys, com ara els Mossos d’Esquadra o l’Abadia de Montserrat.
.
Uns i altres han apostat sense dubtes per un correcte manteniment dels seus edificis, observant com d’això es derivava un menor cost a la llarga, una vida útil major i unes millors condicions d’utilització. Ara, els que han fet aquesta aposta en veuen i en gaudeixen els resultats, però seran encara més quantificables amb el pas dels anys i amb la comparativa, clarament al seu favor, respecte tots aquells que hagin obviat la importància cabdal que té el correcte manteniment de qualsevol edificació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: