GUIA PER A L’APLICACIÓ DE L’ORDRE HFP/55/2023, DE 24 DE GENER, RELATIVA A L’ANÀLISI SISTEMÀTICA DEL RISC DE CONFLICTE D’INTERÈS ALS PROCEDIMENTS QUE EXECUTEN EL PLA DE RECUPERACIÓ, TRANSFORMACIÓ I RESILIÈNCIA

La Llei 31/2022, de 23 de desembre, de pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2023, ja posava el focus sobre l’anàlisi sistemàtica del risc de conflicte d’interès en els procediments administratius que executen el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, en la seva disposició addicional cent dècima segona.

Posteriorment, l’esmentada Ordre HFP/55/2023, de 24 de gener, relativa a l’anàlisi sistemàtica del risc de conflicte d’interès en els procediments que executen el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, té per objecte establir el contingut mínim que obligatòriament hauran de tenir les declaracions d’absència de conflicte d’interès (DACI).

I ara la publicació de la Guia per a l’aplicació de l’Ordre HFP 55/2023 introdueix elements facilitadors i pràctics per a la correcta execució de l’Ordre.

Podem destacar que els responsables d’operació correspondran iniciar el procediment d’anàlisi prèvia de risc de conflicte d’interès, amb caràcter anterior a la valoració de les ofertes a cada procediment. Així es considera responsable amb caràcter general de l’operació a l’òrgan de contractació a l’òrgan competent per a la concessió de la subvenció; amb la dificultat que això pot comportar.

L’Annex I de l’Ordre HFP 55/2023 preveu el contingut mínim de la Declaració d’Absència de Conflicte d’Interès i l’Annex II Model de confirmació de l’absència de conflicte d’interès. D’una anàlisi elemental es pot extreure que aquesta nova DACI plantejava dubtes en relació amb l’Ordre HFP 1030/2021, posant el focus als diferents àmbits d’aplicació entre totes dues.

Autor: Marcos Sánchez
Faura-Casas

Per a més informació o per contactar amb Faura-Casas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: