PUJAR ELS RECURSOS HUMANS AL NÚVOL. EL CAS DE L’AJUNTAMENT D’ESPARRAGUERA.

L’Ajuntament d’Esparreguera (Baix Llobregat, Barcelona) està aplicant grans canvis en el model tecnològic, entre els quals destaca la pujada del seu ecosistema de recursos humans al núvol de Savia Cloud. La seva transició digital ha estat possible gràcies al lideratge compartit i el treball coordinat de les àrees de sistemes i recursos humans.

UNA NOVA POLÍTICA TECNOLÒGICA I CULTURAL

Fins al 2019, el treball en remot només era possible per a alguns membres de l’Àrea de Sistemes a través de xarxes VPN. Aquesta alternativa oferia una mobilitat limitada i nivells de seguretat insuficients, cosa que impedia un teletreball generalitzat per a la resta de la plantilla.

Va ser un dels desencadenants del canvi de rumb a la política tecnològica i cultural de l’Ajuntament d’Esparreguera, liderada per Joan Córdoba, Cap d’Informàtica i Sistemes d’Informació. En els darrers anys han substituït progressivament els servidors propis per un ecosistema TIC descentralitzat de la mà de proveïdors especialitzats. Així alliberen recursos del departament i garanteixen el compliment de criteris de seguretat com l’ENS o l’RGPD.

Segons Joan Córdoba, Cap d’Informàtica i Sistemes d’Informació de l’Ajuntament d’Esparraguera, “és molt important que es lideri conjuntament la transformació digital. Recursos humans té molt a dir en aquest procés de canvi cultural i de remodelació de perfils».

LA TRANSFORMACIÓ DEL SERVEI DE RECURSOS HUMANS

Recursos humans ha jugat un paper clau en aquest procés de canvi cultural i tecnològic.

Aquest departament ha participat en la posada en marxa de les noves solucions, acompanyant les persones de l’Organització en la seva adopció progressiva. Un procés que ha liderat Patricia Moreno, cap del Servei de Recursos Humans, en col·laboració estreta amb l’àrea de Sistemes.

Segons Patricia Moreno, Cap del Servei de Recursos Humans, «el projecte en què estem immersos ens il·lusiona i l’Ajuntament està apostant per persones amb ganes de tirar-lo endavant».

Primer va ser la incorporació d’eines com l’àrea de l’empleat per automatitzar tasques manuals, centralitzar i controlar la informació i dotar de més autonomia els empleats. A la qual van seguir la gestió de nòmina i plantilla o la gestió de temps. Més recentment, i en línia amb la política cloud impulsada des de Sistemes, l‘Ajuntament ha pujat tot el seu ecosistema de gestió de persones al núvol de Savia Cloud.

Des que Recursos Humans treballa en aquest ecosistema, ha notat un increment de la seva productivitat i una dependència menor de Sistemes. Ha dotat el servei d’accessibilitat, gràcies a la disponibilitat permanent, i els empleats poden accedir a les seves dades i enviar sol·licituds des de qualsevol dispositiu connectat.

GESTIÓ DIGITAL DE CONVOCATÒRIES I BORSES D’OCUPACIÓ

L’Ajuntament d’Esparreguera ha posat la ciutadania al centre d’aquest procés de redisseny tecnològic. En el seu objectiu per atendre-la amb immediatesa i respondre millor a les seves expectatives, el consistori ha incorporat Convoca, la nostra plataforma per a la gestió de processos selectius. Amb ella es digitalitzen els tràmits interns que comporten aquests processos, conservant la traçabilitat de les dades dels aspirants, els requisits i les puntuacions. I l’Ajuntament ofereix una experiència intuïtiva i àgil als ciutadans que es vulguin presentar a les convocatòries públiques d’ocupació.

CONCLUSIÓ

Perquè el projecte de transformació tecnològica de l’Ajuntament d’Esparreguera fos un èxit, RRHH ha hagut d’incrementar la mida en poc temps i redefinir les funcions i els perfils del seu servei, així com de la resta d’àrees. Aquest projecte ha suposat un canvi d’hàbits que no haurien donat fruit si no s’haguessin conjugat des de l’inici tecnologia i persones.

Savia Cloud és una part fonamental del projecte tecnològic i de transformació dut a terme per l’Ajuntament d’Esparreguera. Allibera Sistemes de tasques com el manteniment dels servidors o la resposta a incidències (del que ara ens ocupem nosaltres), podent destinar recursos a altres àrees, beneficiant-se així el conjunt de l’organització.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: