GUIA RÀPIDA DE MODELATGE DE TRANSPORT PER A PLANIFICADORS DE MOBILITAT I TRANSPORTS

Què és un model de transport? Com es crea un model de transport i com s’utilitza? Quins són els anomenats “quatre passos” de modelització del transport? Aquesta i moltes altres preguntes es responen en la guia de modelatge de PTV Group.

Què és un model de transport?

Un model de transport és una rèplica digital detallada del complex món real sistema de transport i ús del sòl. Representa les nombroses i complexes opcions de viatge que la gent fa, els seus patrons de moviment i, per tant, el nivell demanda de viatges, així com les capacitats de la xarxa del sistema de transport. El modelatge de transport no es limita al trànsit de cotxes, és multimodal. Es poden modelar tots els modes de transport i les seves interaccions. Això inclou bicicletes, vianants, transport públic, noves formes de micromobilitat, i fins i tot el trànsit aeri. Els models de transport són una mena de pati digital per avaluar impacte de les diferents opcions de transport i ús del sòl i identificar com és probable que funcioni el sistema de transport en el futur. Els models són una eina poderosa i fiable per l’anàlisi del transport i per la planificació d’escenaris.

Què permet la modelització del transport als planificadors?

Les eines de modelització de transport permeten als experts en modelatge desenvolupar diferents escenaris de forma ràpida per a una xarxa de transport i provar-los tenint en compte una sèrie de condicions demogràfiques o econòmiques futures suposades. La qüestió d’on viurà i treballarà la gent en el futur i com i on viatjaran és crucial per planificar la infraestructura i serveis de transport i per crear un sistema de mobilitat provat en el futur.

  • desenvolupar estratègies i solucions de transport avançades per un futur
  • realitzar un anàlisis i previsions de trànsit (escenaris futurs de creixement demogràfic, usos del sòl, comportaments de mobilitats, etc.)
  • planificar els serveis de transport públic (si cal una nova xarxa de transport públic, noves terminals d’autobusos o centres logístics, etc.)
  • determinar maneres d’implementar i fomentar la infraestructura per mobilitat activa, com anar en bicicleta, establir un marc per adaptar-se als nous serveis de mobilitat, com ara com a vehicles autònoms.

ACCEDEIX A LA GUIA AQUÍ: Guide Transportation Modeling

Si vols més informació o contactar amb PTV Group

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: