LES FRANQUESES VALORA POSITIVAMENT L’APP PARKUNLOAD PELS USUARIS DEL TRANSPORT PÚBLIC

Des de principis d’abril del 2022 les Franqueses del Vallès ha dut a terme una prova pilot per oferir un mètode fàcil i gratuït per a les persones que han d’aparcar el seu cotxe i agafar un tren a l’estació de Bellavista (R2).

Tots aquells usuaris que necessitin aparcar el seu vehicle al costat de l’estació compten amb 100 places reservades amb el sistema Parkunload. Només cal que obrin l’aplicació i sol·licitin un tiquet virtual per poder tenir el cotxe estacionat durant tot el dia – el servei és de 6 a 20h – de manera gratuïta. Un cop passin per l’estació, l’aplicació detectarà que són usuaris del transport públic. I, un cop acabada la jornada laboral, qualsevol veí de la zona pot fer ús de les places.

Un mes després de la prova pilot, la tècnica de Medi Ambient i Mobilitat de l’Ajuntament de Les Franqueses, Maria Mercè Miquel, assegura que “al principi va costar una mica perquè hi havia gent que hi aparcava, però no es descarregava l’aplicació”. Tanmateix, van dur a terme una “tasca d’informació als usuaris: cartells informatius, com s’havien de treure el tiquet, els que es treien el tiquet i no ho validaven com ho havien de fer, indicacions per descarregar-se l’aplicació, etc.”. La regidora també apunta que per evitar la bretxa tecnològica, hi ha habilitat un telèfon de contacte per demanar el tiquet, com també, durant la prova pilot, es va posar a disposició dels usuaris una persona que es trobava diàriament a la zona de pàrquing per informar a qui ho necessités.

A principis de maig del 2022, amb només un mes de prova pilot, s’ha aconseguit que quasi un 90% dels usuaris facin servir l’aplicació Parkunload. Aquesta els hi permet veure a priori si hi ha places a l’aparcament.

A partir d’ara, es posarà oficialment en funcionament aquest sistema i des de l’Ajuntament de Les Franqueses es començarà a sancionar als vehicles habituals que no treguin el tiquet.

Un dels reptes que tenen sobre la taula és que els usuaris s’acostumin a tancar el tiquet quan treuen el seu vehicle del pàrquing al final de la jornada. S’està treballant també en poder automatitzar el servei per aquells usuaris que han hagut de deixar el cotxe una nit en l’aparcament per motius laborals i que no han pogut validar el tiquet l’endemà al matí perquè no han passat físicament per l’estació. De moment, aquest servei s’està fent de manera manual des de l’Ajuntament.

La tècnica avalua l’experiència amb Parkunload de manera positiva: “Per la resta, l’experiència és bona. Tant a nivell nostre com dels usuaris que així ens ho han fet saber”.

Per a més informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: