NETEJAR CORTINES I TELONS DE GRAN FORMAT SENSE DESMUNTAR. EL CAS DEL GRAN TEATRE DEL LICEU DE BARCELONA.

Com netejar cortines i telons de gran format sense desmuntar? Aquesta és una pregunta que poden fer-se molts ajuntaments quan ja fa anys que donen us als seus teatres, auditoris, sales d’actes i altres espais públics.

Si es vol tenir una bona higiene dels equipaments i allargar la vida d’aquests tèxtils és necessari planificar de forma periòdica un manteniment que inclogui una neteja en profunditat. Igual que es fa amb el terra, els tèxtils no són menys importants a l’hora de tenir-ne cura, però sovint només de pensar en despenjar cortines de gran format es posposa la decisió perquè no se sap ni com procedir. Aquest és un problema que cal afrontar i té una fàcil solució.

El manteniment bàsic es pot fer de forma regular aspirant-les, així s’elimina la pols i  àcars. Però això no és suficient i periòdicament és convenient rentar-les.

Hi pot haver 3 casuístiques a l’hora de rentar la cortina:

1.- Quan la cortina està muntada sobre una barra del teler, la neteja es fa a peu d’escenari

Neteja cortina Gran Teatre del Liceu

2.- Quan la cortina no pot baixar, aleshores hi ha de pujar els operaris, ja sigui: 

– amb un elevador elèctric

Neteja Cortina del Born

– una torre amb rodes neta

Neteja Casa Cultura de Girona

EL CAS DEL GRAN TEATRE DEL LICEU DE BARCELONA

Aquest mateix problema se’l va trobar el Gran Teatre del Liceu de Barcelona fa uns anys quan van decidir que el gran teló s’havia de rentar. La idea era separar, descosir les diferents talles (trossos) que el componen, rentar-lo per talles separades i tornar a cosir.

Estat de la Cortina del Gran Teatre del Liceu

Va ser llavors quan van plantejar aquesta opció a BEST-FORM BCN, qui els va donar una millor solució per tal de poder-ho fer in-situ i sense descosir el teló. A més, l’opció inicial que es plantejava era un procés car i llarg que deixava a la sala sense el teló durant diversos dies.

Per fer una neteja profunda, BEST-FORM BCN els va proposar netejar el teló amb el sistema de rentat per injecció-extracció. Aquest sistema està especialment recomanant per cortines i telons de gran format, caixes negres, moquetes, butaques,  cadires i qualsevol tipus d’entapissats.

Com funciona el sistema injecció-extracció?

  1. Primer s’injecta el producte que dissolt, desprèn i absorbeix la brutícia, les taques, els bactèries, la pols i els àcars.
  2. Després s’extreu la major part del producte injectat junt amb la brutícia i els residus. Han col·laborat l’acció química del producte junt amb l’acció mecànica del sistema. Aquest doble procés d’injectar i extreure es va repetint fins a tenir cada zona ben neta.
  3. Finalment s’elimina humitat residual.

Avantatges del sistema injecció-extracció

  • Costos baixos
  • Disponibilitat de les cortines a la sala
  • Mínima invasió de l’espai
  • Aquest sistema permet doncs netejar a fons in situ i de forma molt més econòmica, pràctica i ràpida. A més permet desinfectar, eliminar olors desagradables, àcars, regenerar els teixits revitalitzant els colors i el tacte tot eliminant arrugues.
Cortina del Gran Teatre del Liceu a netejar

Per a més informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: