QUAN SUBSTITUIR LLUMINÀRIES VE DETERMINAT PER UN CANVI DE DISTÀNCIES I ALTURES. EL CAS DE MILÀ MARITTIMA DE NERI.

Els ajuntaments no sempre canvien l’enllumenat públic per guanyar eficiència energètica. De vegades el motiu està originat perquè el sistema d’enllumenat no compleix amb la funcionalitat que se suposa que ha de tenir.

Milano Marittima és un poble costaner al municipi de Cervia, conegut per la seva vocació turística. Es tracta d´un exclusiu enclavament, situat a la costa italiana de l´Adriàtic, que està envoltat d´una fragant i llarga pineda que desemboca en una idíl·lica platja de càlides sorres daurades.

A Milano Marittima es troben alguns dels balnearis més famosos de la Riviera Romagna, modernes botigues, excel·lents restaurants i molts llocs per a l’oci nocturn.

La seva il·luminació es va instal·lar a la dècada de 1980 quan les esferes de vidre estaven a l’avantguarda de la moda. Les llargues avingudes arbrades es van il·luminar amb fanals d’una o dues llums.

Recentment, el look de Milano Marittima va canviar radicalment perquè necessitava millorar la funcionalitat de la il·luminació i un canvi en les geometries. En substitució de les esferes, Hera Luce i Gamie srl van implementar un projecte de gran impacte utilitzant Lang, la nova lluminària posttop de Neri que l’any passat va guanyar el German Design Award.

Lang és una eina de disseny que permet jugar amb la llum, les dues fonts de llum independents amb les seves quatre geometries diferents poden generar una sortida de lúmens entre 1.500 i 15.000, mentre que la ganiveta es pot personalitzar per millorar la identitat d’un lloc.

La forma simple de Lang proporciona una il·luminació d’alta qualitat i baix enlluernament sent ideal per a espais públics. Adequat per a muntatge post-top, Lang requereix un adaptador per a pals de 60 mm Ø, sense adaptador en 76 mm Ø i enrasat en 89 mm Ø (diàmetre exterior). Lang consta de dues peces d´alumini fos caracteritzat per un disseny orgànic essencial. La part inferior amb forma de ‘V’ és esvelta però robusta. La part superior esfèrica acull el motor. El color estàndard és el Neri Gris que s’obté d’una combinació cromàtica que ha estat desenvolupada després d’una llarga investigació estètica. Els pals estan pintats amb una base d’aigua i un procés altament ecològic.

Als antics i històrics carrers de Cervia s’han mantingut els pals d’acer que suporten una única esfera, substituint la lluminària per Lang.

Una renovació molt més radical es va dur a terme al centre de Milano Marittima, al voltant de la rotonda 1 Maggio, el cor de la zona comercial. L’exercici de la tecnologia d’il·luminació de Lang significava que podia muntar-se en nous pals de llum de set metres d’alçada, cosa que resultava en una il·luminació eficient i agradable d’una àrea destinada als vianants.

La renovació més extensa va tenir lloc a les dues llargues avingudes paral·leles que travessen tota la ciutat de Milano Marittima, unint-la amb Cervia en una direcció i amb Lido di Savio a l’altra. Aquí, també, Lang es va muntar en pals de set metres d’alçada, reemplaçant els pals amb caps de llums bessones.

La presència dels grans pins al llarg de tot el recorregut no va impedir aconseguir una il·luminació òptima. Lang va garantir una llum homogèniament distribuïda i fàcil de fer servir. A més, va conferir al lloc un caràcter únic amb el disseny modern.

La qualitat del projecte és evident. No es tractava, com sol passar, d’una simple substitució de lluminàries dominada per l’estalvi energètic. En el cas de Milano Marittima, Hera Luce i Gamie srl han modificat la geometria, alterant tant les distàncies com les alçades de l’antic sistema. L’elecció de Lang, amb les seves qualitats estètiques, ha conferit un valor afegit a un projecte del qual Milano Marittima es pot sentir justament orgullós.

LANG TAMBÉ AL PASSEIG MARÍTIM DE CERVIA

El passeig marítim de Cervia és també una icona de la Riviera Romagna on es troben una llarga successió dels millors hotels de la ciutat, així com balnearis i la platja gran, típica d’aquesta part de la Costa Blava.

Des dels anys 60, la il·luminació es confiava a esferes en vidre prismàtic. Una lluminària concebuda en el seu moment específicament per a Cervia. Aquestes esferes ara han estat substituïdes amb Lang. L’espai entre si s’ha mantingut en aquest cas, però s’ha aixecat el fanal millorant de manera notable la il·luminació.

Per a més informació o per contactar amb NERI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: