REPARACIÓ I PROTECCIÓ DE LA ZONA D’AMARRADORS DEL PORT ESPORTIU DE PLATJA D’ARO

El port esportiu Marina Port d’Aro està situat al sud del municipi de Castell-Platja d’Aro, al costat de la llera del riu Ridaura. Disposa de 862 amarratges i dels serveis de rampa d’ús públic i rampa de vela lleugera, grua i benzinera. El Club Nàutic Port d´Aro, que gestiona el port esportiu, és molt actiu en l´organització de cursos i regates per a vela lleugera i creuers, així com concursos de pesca esportiva i competicions de motonàutica. Des del mar, l’entrada al port queda una mica camuflada, però és fàcil distingir els alts edificis del nucli urbà de Platja d’Aro, que es troba a menys d’una milla al nord.

ANTECEDENTS DE L’OBRA

Els elements de formigó de les zones d’amarratge del Port esportiu de Platja d’Aro es trobaven en un estat de degradació avançat, que feien necessària una intervenció amb un cicle complet de sanejament, reparació i protecció del formigó.

PROCÉS D’EXECUCIÓ

Abans de procedir a la reparació del formigó, es va realitzar un sanejat eliminant el formigó deteriorat o en fase de despreniment fins a obtenir un suport sòlid, resistent i rugós.

Alguns ferros de l’armadura es van haver de substituir a causa del seu estat de degradació i els que es van poder conservar, es van tractar amb el morter de ciment, anticorrosiu, monocomponent, MAPEFER 1K.

Els volums de formigó a les zones on no es preveia un contacte constant amb l’aigua de mar, es van recuperar amb el morter monocomponent tixotròpic, fibroreforçat, de retracció compensada i resistent als sulfats, MAPEGROUT EASY FLOW, d’acord amb els requisits mínims sol·licitats per l’EN 1504-3 per als morters estructurals de classe R4.

A les zones on es preveia que el formigó estigués submergit, les reparacions es van dur a terme mitjançant abocament o injecció en encofrat estanc, del morter fibroreforçat, de retracció controlada, a base de ciments, àrids seleccionats, additius especials i microsílice, MAPEGROUT COL·LABILE, també classificat R4, barrejat amb l’additiu de protecció contra el deslavat del formigó en obres sota aigua RESCON T.

Finalment, les estructures reparades es van protegir amb el morter de ciment bicomponent elàstic, per a la protecció i impermeabilització de superfícies de formigó, MAPELASTIC SMART, aplicat per projecció.

Al llarg de la zona de vianants del port es van col·locar varetes per al muntatge de bancs públics i altres elements, mitjançant la fixació química MAPEFIX EP 385.

Fitxa Tècnica

Nom de l’Obra: Port esportiu de Platja d’Aro
Intervenció/Detalls: Reparació i protecció de la zona d’amarradors del Port esportiu de Platja d’Aro
Ubicació: Platja d’Aro (Girona)
Categoria: Instal·lacions per a transport
Tipologia d’intervenció / Aplicació: Reparació del formigó
Projectista: Enginyeria Reventós S.L.
Adreça facultativa: Enginyeria Reventós S.L.
Contractista principal: Copcisa
Aplicadora: Copcisa
Període de la intervenció de Mapei: 2020
Coordinació de Mapei: Magí Sentís

Intervenció productes MAPEI

Fixació química MAPEFIX EP 385
Passivador d’armadures MAPEFER 1K
Morter per a reparació del formigó no submergit MAPEGROUT EASY FLOW
Morter per a reparació del formigó submergit MAPEGROUT COL·LABILE
Additiu per a reparació del formigó submergit RESCON T
Protecció impermeabilitzant MAPELASTIC SMART


Per a més informació o per contactar amb MAPEI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: