LA ZONA TARONJA PARKUNLOAD DE CERDANYOLA DEL VALLÈS MULTIPLICA ELS TIQUETS VIRTUALS EN MENYS D’UN ANY

El passat setembre del 2021, l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va posar en marxa el projecte Parkunload com a prova pilot. Aquesta iniciativa va néixer arran de diverses mesures Covid que el municipi va dur a terme per tal d’ajudar el comerç local en temps de pandèmia. La qüestió principal era: com podien aconseguir que la clientela pròpia d’aquest tipus de comerç pogués accedir-hi en millors condicions? La resposta va ser facilitar l’aparcament més a prop.

Per això van canviar la zona blava per zona taronja. Tal com afirma el regidor Javier Sánchez: “La rebuda del servei va ser molt bona i ha anat millorant, vam començar amb 1.300 tiquets virtuals i ara estem en una mitjana de 2.300”. I afegeix que és un servei que funciona “sobretot per la gent que es mou amb vehicle i que ve al centre. Ara troben més aparcament que abans amb la zona blava”. La mitjana d’estada d’un cotxe aparcat és de menys d’una hora.

Nova zona d’estacionament taronja al centre de Cerdanyola

Per tal d’utilitzar aquest servei, els ciutadans poden descarregar-se una aplicació o bé trucar a un telèfon per demanar el tiquet. Sánchez apunta que “des d’un principi érem conscients que podríem deixar a algú endarrer a causa de la bretxa digital, per això vam habilitar un telèfon de contacte”.

Des de l’Ajuntament asseguren que la resposta ha sigut favorable per part dels comerços afectats i els veïns de la zona. De fet, amb l’objectiu de buscar l’equilibri entre el resident i el comerç, una de les propostes de canvi que hi ha sobre la taula és que el temps d’aparcament s’ampliï a dues hores (ara és de 90 min). D’aquesta manera els veïns podran aparcar prop de casa seva a partir de les 18h, ja que la zona taronja acaba a les 20h.

Senyalització de la nova zona d’estacionament taronja

També va començar la prova pilot adaptant la zona DUM – Distribució urbanes de mercaderies – i, segons Sánchez, els repartidors asseguren haver notat un canvi cap positiu en la seva jornada laboral.

Actualment, l’Ajuntament està recollint propostes de millora tant dels comerços, l’hostaleria, la ciutadania i els partits polítics per tal d’intentar que la immensa majoria estigui satisfeta amb el Parkunload. A finals d’aquest any s’implantarà el servei definitivament.

Per a més informació o per contactar amb Parkunload

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: