L’ORDRE MINISTERIAL HFP/1030/2021 I EL SEU IMPACTE AL SECTOR PÚBLIC

En data 29 de setembre de 2021 el Ministeri d’Hisenda va aprovar dues ordres ministerials per regular el sistema de gestió dels fons previstos en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, els fons Next Generation EU finançats per la Unió Europea. Aquests fons tenen com a objectiu mitigar els impactes de la Pandèmia COVID-19, així com a transformar la societat, amb els objectius de modernitzar el teixit productiu, impulsar la descarbonització i el respecte a l’entorn, fomentar la digitalització, i la millora de les estructures i recursos destinats a la investigació i formació.

Les ordres ministerials esmentades anteriorment, en concret l’article 6 de l’Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre, per la qual es configura el sistema de gestió del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, preveu el reforç de mecanismes per a la prevenció, detecció i correcció del frau, la corrupció i els conflictes d’interès. Així, els òrgans gestors dels fons europeus estan obligats a avaluar el risc de frau, a complimentar la Declaració d’Absència de Conflicte d’Interessos (DACI) i a disposar d’un procediment per abordar conflictes d’interès, preveient la realització d’una avaluació de risc, impacte i probabilitat de risc de frau en els processos clau de l’execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i la seva revisió periòdica.

En data 1 de febrer del 2022, el Govern de la Generalitat va aprovar el Pla de mesures antifrau en l’execució d’actuacions finançades pels fons del Mecanisme de Recuperació i Resiliència a la Generalitat de Catalunya, un document que guia les actuacions de la Generalitat de Catalunya i el seu sector públic en l’execució dels fons del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR).

En aquest document es concreten i detallen un mapa de riscos genèrics així com un conjunt de mesures i mecanismes de detecció de frau i/o senyals d’alerta que els Ens dependents poden fer seves; implementant-les i acompanyant-les del conjunt de mecanismes previstos a l’OM.

Des de Faura-Casas oferim aquest servei d’acompanyament en la implementació de les mesures aprovades pel Govern de la Generalitat així com en la resta de mesures previstes a l’esmentada Ordre Ministerial amb l’objectiu de reduir al màxim el nivell de risc i complir amb els requisits previs per a la recepció i gestió dels fons NGUE.

Marcos Sánchez
Faura-Casas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: