GUIA BÀSICA PER A LA CORRECTA APLICACIÓ DELS FONS VINCULATS AL “PLA NACIONAL DE RECUPERACIÓ, TRANSFORMACIÓ I RESILIÈNCIA”

L’Oficina, organisme vinculat al Ministeri d’Hisenda del Govern d’Espanya és l’encarregat de vetllar per la correcta aplicació de legislació en matèria de contractació pública.

L’Oficina Independent de Regulació i Supervisió de la Contractació (OIReScon) ha publicat recentment un monogràfic sobre el repartiment dels 72.000 milions de fons europeus que Espanya rebrà des de Brussel·les entre 2021 i 2023 per combatre les desigualtats sorgides a partir de la pandèmia.

Es tracta d’una guia completa on es detallen objectius del Pla, de la normativa reguladora (tant nacional, com autonòmica) i d’abast general, com específica en matèria de contractació.

A judici de l’OIReScon, l’anàlisi preliminar del funcionament del mecanisme dels fons revela “riscos” i “incerteses”, recolzant el dictamen 6/2020 de el Tribunal de Comptes Europeu que es pronunciava en aquests termes. Com a exemple, lamenta l’absència de mesures que serveixin per controlar “fraus” o “irregularitats” en la gestió de les ajudes europees i insta a “extremar la cautela en la planificació sobre la seva disposició i ocupació”, incideix l’informe, no només en els procediments de contractació, també a les subvencions, ajudes directes, convenis i altres fórmules
També es fa una anàlisi de nous instruments de col·laboració público-privada (PERTE) els convenis administratius, les subvencions i altres formes de col·laboració público-privada i es realitzen una sèrie de recomanacions en matèria de contractació en relació amb l’execució dels fons.

DESCARREGA’T LA GUIA AQUÍ

Autor: Marcos Sánchez

Faura-Casas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: