SPORT & URBAN SOLUTIONS: TNS BY MAPEI

Des de fa dècades, l’esport i les activitats a l’aire lliure són presents en les nostres vides. Ajuntaments, col·legis, organitzacions i institucions públiques no només fomenten la pràctica d’algun tipus d’esport, sinó que inverteixen en millorar o ampliar les seves instal·lacions esportives.


Des de les diferents administracions es potencia l’ús de la bicicleta en ciutats, la pràctica esportiva fins i tot en espais urbans condicionats, la construcció de camins de vianants segurs per als usuaris, etc. Per a això és necessari delimitar i senyalitzar els espais exteriors, construir nous equipaments, diferenciar les àrees de vianants, delimitar carril bici i les zones per a vehicles, condicionar les instal·lacions esportives existents, etc.

ENLLAÇ AL PROJECTE: https://www.mapei.com/it/it/progetti/dettaglio/-orbital–by-gummy-gue-1-1

Totes aquestes necessitats, exigeixen un alt grau de coneixement per part dels tècnics municipals que desenvolupen aquests projectes. Només així es podran recomanar els productes i sistemes idonis en funció del tipus de suport, a l’ús de la instal·lació i a les necessitats dels usuaris. Solucions duradores en el temps i segures per als usuaris. Sistemes que puguin aconseguir l’objectiu de protegir un paviment alhora que senyalitzar una instal·lació complint amb les normes del CTE.

Però … Quin tipus de productes o sistemes podem recomanar? Seria convenient definir el mateix sistema per a un suport de formigó que per a un suport d’asfalt? Com aconseguir superfícies antilliscants homogènies i estables a l’exterior? Quins productes recomanar en espais de vianants però que a la vegada passin puntualment vehicles?

Les resines acríliques, per la seva naturalesa química, el seu bon comportament a l’exterior, i la possibilitat d’aconseguir superfícies antilliscants i segures, són la solució perfecta per a aquest tipus d’actuacions. Tanmateix, és freqüent detectar en nombrosos projectes de carril bici o fins i tot d’instal·lacions esportives, nombrosos tipus d’acabats com: slurrys asfàltics o bituminosos, slurrys sintètics, pintures acríliques, pintures al clor cautxú, pintures de senyalització, pintures antilliscants esportives, epoxis, poliuretans, etc. Solucions sense definir, sense tenir en compte la naturalesa de el suport o l’ús a què hagi d’estar sotmesa la instal·lació.

Mapei, multinacional italiana amb presència en més de 60 països i amb 19 línies de productes per abastar pràcticament tots els camps de la construcció, també destaca en el món de les resines esportives i urbanes. El departament SPORTS SYSTEM TECHNOLOGY desenvolupa els productes que configuren els sistemes esportius i urbans MAPECOAT TNS.
Les resines MAPECOAT TNS destaquen per la gran varietat i qualitat dels seus pigments, per la seva reologia i resistència al desgast i sobretot per la seva elasticitat. Resines acríliques i elàstiques que sorprenen a aplicadors i usuaris que cada vegada més trien MAPECOAT TNS per als seus projectes. Així mateix, els sistemes aporten solucions innovadores, incorporant productes com el cautxú, malles de reforç, solucions a fissures i materials amb elevades prestacions que incorporació productes epoxi-acrílics o poliuretans alifàtics.

En els últims anys, SPORT SYSTEM TECHNOLOGY de Mapei Spain ha anat creixent en presència i quota de mercat gràcies a la incorporació de mitjans tècnics i humans, realitzant cursos i formacions a clients i prescriptors, a més de tenir presència en grans esdeveniments esportius com l’ATP Challenger de tennis Castella i Lleó El Espinar; projectes urbanístics com la restauració de les grades de l’auditori de Cabra a Còrdova amb el sistema MAPECOAT TNS TRIBUNE, i esdeveniments tècnics com la participació en la Jornada de Paviments Esportius adreçada a tècnics municipals, promoguda per Diputació de Barcelona a finals de 2019 a la qual van assistir més de 50 convidats.

Prescriptors, propietats i empreses especialitzades estan apostant per una línia de productes que ha irromput en un mercat monòton i estancat, aportant aire fresc i innovació a el sector amb productes de qualitat i respectuosos amb el medi ambient contribuint amb solucions atractives i funcionals, com la tecnologia FAST TRACK READY que incorpora el producte MAPECOAT TNS RACE TRACK, una resina antilliscant, de fàcil aplicació i d’assecat ràpid, ideal per a intervencions urbanes de el nou concepte denominat Urbanisme Tàctic.

L’estructura de SPORT SYSTEM TECHNOLOGY a Mapei Spain compta amb una xarxa comercial segmentada per agents de vendes per cada província, 5 punts de distribució (Tarragona, Guadalajara, Castelló, Barcelona i Balears) i 2 fàbriques, així com un laboratori propi i un Departament d’Assistència Tècnica (Prescripció, Oficina Tècnica, Assistència Tècnica i Dep. Aplicacions), per aconseguir la satisfacció màxima dels nostres clients.

Els sistemes


MAPECOAT TNS de Mapei abasten solucions esportives tant per a la renovació de pistes existents, com de nova construcció. Des de la Product Line i el Departament de Prescripció assessorem a clients, propietats i projectistes en les diferents fases d’un projecte, proposant els sistemes més adequats en funció de l’anàlisi de factors com el tipus de suport, esports a practicar, mètodes d’aplicació, usos de la instal·lació o el pressupost de la inversió.

Sistemes MAPECOAT TNS definits per pistes poliesportives, col·legis, pistes de tennis amb certificats ITF (Federació Internacional de Tennis), pistes de patinatge, velòdroms, zones d’aparcament, grades d’estadis, carril bici, àrees de vianants, etc.

Com Product Specialist de Sport Flooring a Mapei Spain em poso a la seva disposició per oferir-li la nostra més absoluta disponibilitat per col·laborar en els seus futurs projectes, qüestió en la qual posem el nostre màxim esforç per aconseguir la satisfacció dels usuaris i entitats. En el nostre ADN empresarial està imprès el nostre desig de col·laboració amb un mercat en auge en el qual poder desenvolupar productes innovadors, duradors i segurs, que contribueixin a la millora de la salut, el benestar dels usuaris i el medi ambient.

Juan Luis Capote – Product Specialist Sport Flooring Mapei Spain SA
juny 2021

Per a més informació:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: