CAS D’ÈXIT: L’AJUNTAMENT DE RUPIÀ CREA UNA COMUNITAT ENERGÈTICA DE LA MÀ DE KM0 ENERGY

Rupià és un petit municipi del Baix Empordà que esdevé pioner a Catalunya en la creació d’una Comunitat Energètica que compartirà l’energia produïda a la teulada de la pista esportiva i proveirà assessorament energètic als veïns participants.

El funcionament és molt senzill, l’Ajuntament realitza la inversió de les plaques solars i n’incorporà més de les que necessita pels seus equipaments. La instal·lació és d’autoconsum compartit, de manera que tots els consumidors en un radi de 500 metres poden gaudir de l’energia auto-produïda sense necessitat de cap connexió directa. L’Ajuntament cedeix l’ús de les plaques als veïns a traves d’un concurs.

Els veïns i els equipaments connecten la informació dels seus consums i de la generació de la instal·lació a una plataforma virtual. L’energia que reben els participants es veu descomptada de la seva factura i reben també assessorament energètic per part del Gestor de la Comunitat. Els ciutadans, a canvi d’aquest servei, paguen una taxa anual que repercuteix els costos. La relació es renova anualment, en fer efectiu el pagament de la taxa.

Qualsevol Ajuntament que tingui previst fer una instal·lació solar fotovoltaica en un dels seus equipaments pot impulsar una Comunitat Energètica al seu municipi per poca més inversió que, en la part corresponent, recuperarà de la taxa que paguen els veïns.

Ja no hi ha excuses per impulsar la Transició Energètica cap a un model renovable i de proximitat als nostres municipis. Compartir energia verda produïda al municipi amb els ciutadans és possible.

Si voleu engegar la Transició Energètica al vostre municipi podeu fer-ho de la mà de KM0 Energy. Contacteu-nos i en parlem.

Per conèixer els detalls de com funciona la Comunitat Local d’Energia de Rupià, podeu consultar aquest document informatiu de l’Ajuntament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: