ELS BENEFICIS DEL PLÀSTIC 100% RECICLAT

Els beneficis de reciclar els nostres residus són enormes en comparació amb l’acció que ens suposa. Reciclar comporta estalviar matèries primeres, energia, aigua i reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle. L’empresa de Bellcaire d’Urgell, Alquienvas fa un pas endavant en el reciclatge i fabrica productes amb plàstic 100% reciclat procedent de la recollida selectiva.

Alquienvas treballa només amb plàstics d’alta qualitat per produir tancaments, mobiliari urbà, perfils, passarel·les o parcs infantils amb unes característiques molt beneficioses. Es tracta d’un material sostenible que és reciclable, recuperable i reutilitzable. Així mateix, els productes fabricats amb plàstic 100% reciclat tenen una llarga vida útil (25 anys de garantia) són inalterables al pas del temps, aguanten bé a la intempèrie i no tenen costos de manteniment.
El catàleg d’Alquienvas inclou també materials per construir productes de plàstic reciclat com voreres, perfils quadrats, perfils rodons, plaques, taulons i bigues.

Dos dels seus productes destacats són els ecopunts i les mini deixalleries. Aquests espais tancats per a contenidors es doten d’una estructura sense manteniment que no es podreix ni s’estella i que és inalterable a les condicions atmosfèriques.

Pel que fa a tancaments, també produeixen tancats, barreres, pilones, balises, tanques i proteccions visuals de plàstic reciclat per parcs i jardins.

L’Ajuntament d’Igualada va prendre la iniciativa de construir un parc infantil amb plàstic reciclat per evitar-ne el deteriorament i millorar la seguretat. Com que aquest material no s’estella, s’eviten possibles accidents i és molt recomanable per a parcs, bancs o zones infantils. L’ajuntament va equipar parcs públics amb tanques de plàstic reciclat i també va instal·lar aparca-bicicletes fabricats amb residus plàstics provinents de la recollida selectiva urbana.

L’Ajuntament de Torrefarrera i el de Lleida per exemple han optat pel plàstic reciclat en els Ecopunts per contenidors.

L´any 2020 l’Ajuntament de Canet d’en Berenguer (València) va instal·lar 1.300 metres de passarel·la modular de plàstic reciclat a la platja així com també l’Ajuntament de Cambrils, el de Manilva a la Costa del Sol o l’Ajuntament de Motril. Un dels grans avantatges d’aquest tipus de passarel·la és que no porten cargols i s’eviten incidents.

Per a més informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: