LA DIGITALITZACIÓ DE LA RECOLLIDA SELECTIVA

La recollida selectiva porta a porta fa un pas més enllà aplicant noves tecnologies que permeten tenir un major control dels residus. Alquienvas compta amb una plataforma de desenvolupament pròpia en l’aplicació de noves tecnologies a les necessitats de les deixalleries i la recollida porta a porta; Alquiwaste. Al tractar-se d’una eina desenvolupada amb tecnologia pròpia que permet adaptar-se a les necessitats de cada client i personalitzar-ne totes les aplicacions.


Un dels sistemes de digitalització de la recollida selectiva que fan servir els municipis és l’ús com a mitjà d’identificació les bosses de brossa amb xip. Per a fer-ho, s’ha de dotar al vehicle de recollida d’un dispositiu lector que permeti automatitzar la lectura dels xips de les bosses. La informació que llegeix aquest lector s’envia en temps real al software de gestió per a l’explotació de les dades. Amb aquest sistema s’obtenen dades estadístiques personalitzades per tipus de productor, per ciutadà, per residus, per dies o per operadors.

No només els municipis que compten amb servei de recollida porta a porta poden digitalitzar la recollida selectiva. Alquienvas també posa a disposició de les administracions públiques contenidors urbans on s’hi instal·len controls d’accés de baixa freqüència amb tecnologia RFID. Aquests contenidors només s’obren a través d’una identificació, ja sigui una targeta o una aplicació mòbil. Amb aquest sistema es pot controlar el volum de residus així com el pes o realitzar un control d’accés dels ciutadans que reciclen i els que no. Una de les aplicacions més comunes d’aquest sistema és per a l’optimització de recursos acudint a buidar el contenidor només quan està ple. D’aquesta manera s’optimitzen les rutes dels camions de recollida gràcies a les dades recollides pels contenidors.


Aquests projectes de digitalització de la recollida selectiva no només milloren el servei de tractament de la brossa sinó que també signifiquen una valorització i eliminació dels residus domèstics que es generen al municipi. En definitiva, suposen una millora en la gestió dels residus i la seva traçabilitat involucrant als ciutadans i fent-los partícips de la recollida selectiva.

Per a més informació:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: