CONSELLS SOBRE QUALITAT DE L’AIRE PELS PROPERS MESOS

Les administracions han de vetllar per la seguretat i tranquil·litat de les persones en espais tancats i per a això, la purificació de l’aire és un element a tenir en compte, ja sigui en espectacles tancats, activitats en centres cívics, escoles, menjadors, oficines i en definitiva qualsevol equipament públic que desenvolupi activitats a porta tancada.

SODECA IAQ, la divisió especialitzada en millorar la qualitat de l’aire interior de SODECA, dóna uns consells sobre qualitat de l’aire interior mitjançant equips de purificació, especialment ara que el virus continua estant present i les mesures poden relaxar-se en certa manera amb l’avanç de les vacunes.

Quina solució és la més adequada?

Per seleccionar la millor alternativa, Màxim Caronese, director de SODECA IAQ, ens recomana el següent:

1- Realitzar una avaluació prèvia, ja que depenent de les necessitats i l’ús que es vagi a donar als equips de purificació, no tots seran adequats.

2- És molt important considerar que, equips a priori més barats, no van a complir amb l’objectiu previst “sobretot, poden generar una falsa seguretat, pensant que l’aire present és un aire net, quan la realitat pot ser molt diferent” .

3- Quan hem de seleccionar un equip purificador, prèviament s’ha de definir la seva principal aplicació. Si l’objectiu és emprar aquest com a mesura preventiva de la COVID, s’han d’implantar aquells equips que eliminin (inactivin) el virus SARS-CoV-2, causant de la malaltia.

4- La millor alternativa és aquells que incorporen el sistema de filtració i desinfecció que ens garanteix una activitat antivírica sobre els virus de el 100%.

5- En el cas dels que compten amb filtres HEPA, si bé compleixen amb la funció de retenir el virus, aquest no es troba inactiu. Per contra, sempre hi ha risc de fuga i exigeixen a l’hora de fer el recanvi del seu filtre HEPA l’ús de EPI i personal qualificat per a això.

6- També és recomanable demanar les certificacions dels equips. Segons SODECA IAQ, cada vegada són més els equips que hi ha al mercat per al tractament d’aire. No obstant això, alguns d’ells poden no disposar de garanties que certifiquin la seva eficàcia i seguretat. Una de les normatives que pot guiar-nos és l’EN 14476.

Per a més informació:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: