CONCLUSIONS DEL CONSELL D’EUROPA SOBRE LA IMPORTÀNCIA DE LA INVERSIÓ PÚBLICA A TRAVÉS DE LA CONTRACTACIÓ PÚBLICA: RECUPERACIÓ SOSTENIBLE I REACTIVACIÓ D’UNA ECONOMIA DE LA UE RESILIENT (2020/C 412 I/01)

El Diari Oficial de la Unió Europea va publicar en data 1 de desembre de 2020 les conclusions de l’Informe del Consell d’Europa en què insta els Estats a millorar l’eficiència de la contractació pública per impulsar la recuperació i fer front a futures crisis.

Incideix en el seu potencial per aconseguir la doble transició ecològica i digital, potenciant la innovació, la contractació socialment responsable i la cooperació. Assenyala la necessitat d’una reducció de càrregues burocràtiques, però garantint sempre la màxima competència en condicions d’igualtat i la integritat.

Destaca el paper de la contractació pública com a eina per aconseguir una recuperació econòmica sostenible i resilient i incideix que la transparència, la rendició de comptes i la competència lleial seran crucials per garantir l’ús eficaç i eficient dels recursos nacionals i de la UE per la transició ecològica i els esforços de recuperació.

Demana a la Comissió i als Estats membres que col·laborin estretament amb el Parlament Europeu, els ens regionals i locals, el Comitè Econòmic i Social i el Comitè de les Regions en la consecució d’aquests objectius comuns a través d’estructures de governança eficaços i una bona coordinació a escala nacional, en particular per:

1- Millorar l’eficiència de la contractació pública per impulsar la recuperació i fer front a futures crisis.

2- Establir incentius adequats per a la inversió i el creixement sostenibles i innovadors a la UE a través de la contractació pública.

3- Establir incentius adequats per a la inversió i el creixement sostenibles i innovadors a la UE a través de la contractació pública.

4- Contribució a una economia de la UE més resilient a través de la contractació pública.

Marcos Sánchez

Faura Casas

Per a més informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: