ACTAIS® WASTE: PROGRAMARI DE REFERÈNCIA PER A LA DIGITALITZACIÓ DE DEIXALLERIES

L’Agència de Residus de Catalunya ha convocat ajudes destinades als ens locals per executar projectes pilot de compra pública d’innovació en l’àmbit del servei públic de gestió de residus municipals, específicament en el servei de recollida selectiva.

S’espera que aquestes actuacions impulsin contractes que fomentin la innovació i la implementació de noves solucions tecnològiques o de servei.

En aquest context, Ecocomputer – enginyeria de programari amb 20 anys d’experiència – disposa d’un programari específic per a la digitalització de les deixalleries, denominat ACTAIS® Waste. Aquest sistema, de desenvolupament propi i amb diversos anys d’evolució i presència en el sector, permet a l’entitat gestora: traçabilitat d’entrades i sortides, compliment de normativa RAEE, control de l’accés, i coneixement de l’ús de la instal·lació mitjançant dades en temps real.

La versió nucli de ACTAIS® Waste es compon de:

• un Smartphone per l’operador de la deixalleria, on l’APP li permet identificar l’usuari a través del seu DNI (o un altre mitjà d’identificació), registrar les aportacions de residus, registrar les sortides de contenidors, gestionar el flux de reutilització, reportar incidències, i fins i tot fitxar.

• una aplicació web central per l’administrador de les instal·lacions (Ajuntament, Consorci, Mancomunitat, etc.). En aquesta aplicació, altament parametritzable, es reben en temps real les dades registrades a la deixalleria, i permet una profunda anàlisi dels mateixos, mitjançant estadístiques avançades.

A més, hi ha una sèrie de mòduls i elements auxiliars, entre els quals cal destacar ACTAIS® Waste Citizen, que és un portal de comunicació amb el ciutadà (mitjançant web i / o APP) on aquest pot visualitzar les visites realitzades i les seves aportacions de residus , gestionar els seus punts (si existeix alguna política de bonificació), obtenir informació sobre localització i horaris, entre d’altres, així com descarregar-se justificants de les seves entregues.

ACTAIS® Waste s’ha convertit en el programari de referència en el sector, sent utilitzat a dia d’avui a la gestió digital de més de 120 instal·lacions. A Catalunya, s’està implantant actualment a les deixalleries de l’Ajuntament de Tarragona i del Consorci de Residus del Vallès Oriental.

Per a més informació

boto vermell5

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: