PAVIMENTS ARQUITECTÒNICS PER A L’ESPAI URBÀ. LA REMODELACIÓ DE VARA DE REI A EIVISSA

La presència de Mapei en aquesta obra és molt visible gràcies a l’elecció del sistema COLOR Paving.

El Passeig de Vara de Rei és un espai molt estimat i utilitzat pels propis eivissencs i els turistes. La seva privilegiada situació geogràfica la converteix en un lloc de pas o vista obligat, gràcies a la seva relació amb el port, la Marina, el Centre de la ciutat i Dalt Vila, – el casc antic d’Eivissa tancat per unes imponents muralles declarades, Patrimoni de la Humanitat des de 1999 -. Entre els establiments de referència del passeig destaca el l’Hard Rock cafe, al Gran Hotel Montesol; i per al 2020 es prepara l’obertura un nou hotel de cinc estrelles.

La remodelació del passeig va ser executat pel gabinet d’arquitectura Aldayjover, el qual va transformar un envellit passeig en un nou i modern espai urbà. Mostra d’això és que recentment la remodelació de Vara de Rey i el seu entorn va aconseguir el tercer lloc dels premis ‘Urban Design & Architecture Design Awards’.

paviments2

Segons la descripció realitzada en la memòria d’obra de l’equip d’arquitectes: L’actuació més important del Passeig de Vara de Rei és la supressió dels vials rodats existents i la peatonalització de façana a façana del Passeig, suprimint les barreres arquitectòniques existents en l’actualitat . D’aquesta manera s’aconsegueix que l’activitat comercial que es produeix a les façanes participi del Passeig d’una forma més senzilla i agradable. Es reserven unes franges per a terrasses, alliberant les voreres per als accessos als habitatges i locals, i per a fluxos més lineals, o recorreguts més ràpids.

A Eivissa, al peu de la Muralla Renaixentista qualificada com a Patrimoni de la Humanitat, el Passeig Vara de Rey i la Plaça del Parc són els espais públics més vitals de la ciutat des del creixement de la mateixa fora de la Muralla. L’espai vuitcentista del Passeig, paral·lel a la Muralla i definit per un caminador de sorra i línies d’arbres, es va mantenir com el gran saló d’Eivissa fins als anys seixanta i setanta. Amb l’arribada d’Espanya a la modernitat, el cotxe va començar a ocupar gran part de l’espai i una desafortunada operació va transformar un espai unitari en fragments de voreres mínimes i un reduït espai central aïllat per aparcaments i carrils de circulació. La base de la Muralla, protegida per la Unesco, s’havia convertit en un aparcament de cotxes i pati del darrere de contenidors d’escombraries i casetes d’infraestructures. Després d’anys de progressiu deteriorament, finalment es va decidir recuperar el Passeig i millorar la Plaça del Parc.

La proposta del concurs guanyat per Aldayjover i 05AM va estendre l’objectiu inicial als carrers adjacents i a l’espai a peu de Muralla, per tal de vianants tot el sector del primer eixample històric, dignificar l’accés al nucli emmurallat i recuperar el valor urbà i històric del cor urbà d’Eivissa, patrimoni cívic i social dels seus veïns i visitants.

paviments3

A més, el projecte dota a aquests espais de capacitat d’articulació urbana, connectant peatonalment dos pols vitals, com són el port i el casc emmurallat, en una successió d’espais lligats diagonalment fins arribar a un futur ascensor que millorarà l’accessibilitat i revitalitzarà el sector més inaccessible de la ciutat antiga.

La presència de Mapei en aquesta obra és molt visible gràcies a l’elecció del sistema COLOR Paving en les obres de peatonalització i reforma de Vara de Rei amb paviment de formigó àrid vist en diferents tonalitats, per diferenciar zones i l’espai d’ocupació de la via pública, delimitat amb un sòl empedrat.

El Sistema Color Paving és un paviment arquitectònic d’excepcionals prestacions mecàniques, durabilitat i un baix manteniment al llarg del temps. Sol emprar-se en xarxes viàries de baixa a mitja densitat de trànsit, voreres, parcs públics, aparcaments i carrils bici, sempre en funció de la creativitat i els requeriments del projecte proposat.
Per a més informació o consultes

boto vermell5

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: