LA IMPORTÀNCIA DE LA NETEJA VIÀRIA AMB PRODUCTES BIODEGRADABLES

Un dels principals objectius dels consistoris és la integració del medi ambient en el conjunt d’actuacions i serveis que duen a terme, i a nivell de neteja molts d’ells estan apostant per alternatives ecològiques.

Els serveis municipals de neteja viària també poden alinear-se amb aquesta sostenibilitat ambiental i no permetre que es consumeixin anualment una gran varietat de productes químics – molts d’ells perillosos per a les persones i el medi ambient – que indefectiblement acaben en els cursos d’aigua, depuradores, sòl i aire.

Una manera efectiva d’apostar per una neteja viària ecològica consisteix en fer servir productes més sostenibles i amb efectes menys negatius pel que fa a contaminació. Aquesta gamma de productes estan elaborats amb matèries primeres ecològiques que posseeixen un elevat nivell de biodegradabilitat i provenen de fonts renovables, proporcionant la mateixa efectivitat que els productes no considerats ecològics. L’impacte per l’ús i rebuig d’aquests productes de neteja en el dia a dia és menor en el medi ambient i quan arriben a les aigües residuals.

PLX és precisament un fabricant de productes químics amb propietats biodegradables. Parlant amb el seu gerent, Joan Carner, ens comenta que els ajuntaments aposten cada vegada més per incorporar els productes biodegradables per fer la neteja de grafits o pintades. L’Ajuntament de Barcelona, per exemple, ja fa temps que compra aquests productes a través de la concessionària Ferrovial.

Les pintades i els grafits a vegades són molt difícils de netejar però sí que es pot arribar a prevenir i facilitar la seva retirada. Això es pot fer amb PLX CRISTAL per exemple que té propietats antienganxines. Aquest producte es pot aplicar en faroles i quadres elèctrics que són un tema especialment preocupant pels ajuntaments o en el mobiliari urbà que convingui.
.

Per superfícies poroses, utilitzarem:

– ECODECAGRAFI (42), decapant Biodegradable


.

I si queden ombres?
En cas que quedin ombres podem fer servir:
– DECASOMBRAS (50) biodegradable

decasombras

Si cal es pot repetir l’operació dues vegades. Si tot i així encara queden ombres, per exemple en parets blanques o marbres hi ha una altra opció a utilitzar:

– DECAMARBRE (51) biodegradable

decamarbre

En aquest cas es tracta d’una pasta que s’utilitza a manera d’opositors. Es cobreix amb plàstic negre s’encinta i es deixa 48-72 hores. Seguidament s’enretira amb aigua a pressió.

aplicación plx
Treure grafits no és un ciència exacta, hi ha molts condicionants que ens poden afectar. Cada esprai, cada retolador, tenen una composició diferent i es comporten de manera diferent quan es volen eliminar. Pot influir la resina, el pigment, el dissolvent, etc. Fins i tot el comportament pot ser diferent segons si la pintada es fa al principi o quan ja s’acaba el pot de l’esprai.
.
Altres aspectes que condicionen treure grafits són: el tipus de suport; el tipus de pintura, esprai, marca, color; l’antiguitat dels grafits; les capes de grafits que hagin; si estan cara al sol o no (cara al sol costen més de treure); etc.
.

Per superfícies llises o pintades, utilitzarem:

Si el que volem es un decapant suau per respectar pintures farem servir DECAPARKS (45)
Si volem un decapant per superfície llises com ferro o plàstics farem servir ECODEC-9 (47)

decaparksecodec

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: