LA IMPORTÀNCIA DE LA ITE

Des de l’entrada en vigor del Decret 67/2015 per al foment del deure de conservació, manteniment i rehabilitació dels edificis d’habitatges, mitjançant les inspeccions tècniques, la ITE és una obligació per a moltes comunitats de veïns i edificis unifamiliars o plurifamiliars on existeixi l’ús d’habitatge.

A través d’aquesta inspecció, el tècnic desenvolupa un informe exhaustiu de l’estat de l’edifici definint el seu sistema envoltant, el sistema estructural i el sistema d’instal·lacions del mateix. L’informe descriu les característiques generals de l’edifici així com el seu estat de conservació i les possibles deficiències que tingui. És a partir d’aquest anàlisi on l’estucador, un ofici artesà amb molts anys d’història apareix per a reparar i/o restaurar els elements malmesos.

Si de l’informe se’n deriven deficiències lleus o importants la propietat està obligada a aprovar un programa de rehabilitació en un termini màxim de 12 mesos. Si els defectes són greus o molt greus el programa de rehabilitació s’haurà d’aprovar en un termini màxim de 6 mesos i caldrà fer una revisió cada 12 mesos per comprovar que no han empitjorat les condicions o ja s’han fet les obres de reparació.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: