MANTENIMENT DE LA IMATGE URBANA: UN REPTE EXCLUSIU PER A ESPECIALISTES

La ciutat és el nostre entorn, el nostre medi natural, el nostre espai de convivència.

Una ciutat neta i sense deteriorament, és una ciutat segura, positiva i capaç de generar interès turístic i inversor.

Sovint, aconseguir aquesta imatge, saludable i segura per al ciutadà, suposa tot un repte per a les administracions. Múltiples ubicacions i infinitat de superfícies i elements de mobiliari, que han de presentar l’ aspecte adequat i requerit pels contribuents.

2ipl

Els incessants atacs vandàlics i el cicle de vida dels materials, exposats a l’ exterior i a l’ ús intensiu, afecten directament a la durabilitat dels elements.

Carrers, places, edificis, bancs, papereres, fanals, contenidors, murs, baranes, fusta, acer, vidre, formigó… una realitat molt complexa, només a l’ abast amb una gran organització, estructura i capacitació tècnica.

3ipl4ipl

5ipl6ipl

A IPL hem constatat que actuant de forma preventiva s’ aconsegueix optimitzar, en gran mesura, les tasques de manteniment correctiu i, a més, allargar significativament la vida útil dels elements.

La Unitat de Consultoria de Conservació de Materials d ‘IPL, dissenya, pels ajuntaments, Plans de Manteniment Preventiu totalment adaptats a la realitat dels municipis, siguin de la dimensió que siguin.

Classifiquem les ubicacions segons els materials que les composen, les afectacions més comunes de les mateixes, la influencia veïnal, localització, àrea, entre d’ altres factors.
Això ens serveix per a monitoritzar tots els materials que composen un espai i els agents degradants que els afecten a diari i prescriure els recobriments de protecció més adequats per a cada material.

7ipl8ipl

La prescripció dels tractaments de protecció és la fase més complexa, ja que es tracta d’ un ampli mercat de producte químic, on cada referencia ofereix unes determinades prestacions que funcionen millor amb uns o altres materials.

El departament d’ R+D+i, de la Unitat de Consultoria, fa un control exhaustiu i cribratge d’ aquest mercat, classificant les referències i essent capaç de realitzar prescripcions amb garantia d’ èxit.

Un cop definit el pla de manteniment preventiu, s’ implementa des de la Unitat de Producció. Aquesta unitat s’ encarrega també de fer el seguiment posterior, amb una periodicitat establerta, per a corregir les incidències que puguin anar sorgint.

Aquest departament compta amb una eina de gestió documental intel·ligent: Graffitest. Un software que permet seguir la traçabilitat dels processos i materials emprats en les tasques de manteniment. Aquesta eina creua totes les dades, per a obtenir valors d’ optimització i millora en la gestió dels recursos.

Traçabilitat de productes, tipus d’ incidències, freqüències d’ afectació, temps de resolució, punts de màxima incidència, entre moltes altres dades.

L’ objectiu de tot plegat: ajudar a rendibilitzar l’ esforç inversor realitzat en les nostres ciutats.

Eva Díaz1

Eva Díaz
Cap de Manteniments IPL
93 727 39 90 – Ext 211
eva@ipl.es

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: