INVENTRIP, CONNECTA LA TEVA CIUTAT AMB EL TURISTA DIGITAL

Inventrip senyalització intel·ligent

Vilafranca del Penedès ha instal·lat recentment una xarxa de senyalització turística intel·ligent connectada basada en la tecnologia de beacons gestionada per Sismotur a través d’Inventrip.

Es tracta d’un nou canal d’informació que combina les tecnologies offline i online a través de senyalitzacions que es connecten a un smartphone. Cada equipament funciona com una petita oficina de turisme digital on el turista hi pot trobar tota la informació del punt d’interès.

El que des de Sismotur anomenen “senyalització turística intel·ligent” és l’aplicació de l’Internet de les Coses a l’àmbit turístic ja que l’aplicatiu permet acompanyar al turista durant la seva visita a la ciutat facilitant informació contextualitzada en funció de la seva localització.

El funcionament d’Inventrip és molt intuïtiu, àgil, fàcil i completament personalitzable als gustos i necessitats del turista.


Inventrip s’adapta als diferents perfils de turistes digitals. Pels que els agrada planificar les seves visites al detall abans d’arribar a la destinació, el servei web d’Inventrip ofereix una personalització de l’estada al municipi amb els llocs i recursos que s’hi troben. De fet, dins la mateixa pàgina web es poden trobar els recursos turístics dividits per categories: destacat, interessant i imprescindible. El web també permet planificar activitats i desar el viatge a través d’una agenda o en carpetes personalitzables per dies, barris, cellers o altres temes d’interès del viatjant.

D’altra banda, per a aquells turistes que descobreixen les ciutats un cop arribats al destí, Inventrip s’encarrega d’enviar informació dels senyals intel·ligents que s’hi troben a través de l’aplicació mòbil. Es tracta d’una guia de recursos, restaurants, activitats i hotels entre d’altres a la que el turista té accés sense necessitat de connexió a una tarifa de dades.


Què són els beacons?

Per a Augusto Ramos, gerent de Sismotur, els beacons són el resultat de l’aplicació de l’Internet de les Coses al sector turístic.

Els beacons són dispositius electrònics basats en una nova tecnologia Bluetooth de baixa energia que pot transmetre missatges o avisos directament a un dispositiu mòbil sense necessitat d’una sincronització dels aparells. Els beacons són dispositius petits i fàcils de col·locar que en el cas de Vilafranca del Penedès s’han adaptat a la senyalització ja existent.

La informació que ofereix la plataforma està gestionada pels serveis tècnics de turisme dels ajuntaments, on a través del gestor de beacons poden actualitzar els continguts informatius que reben els turistes a cada un dels punts d’informació digital dels senyals intel·ligents. Aquest sistema permet mantenir la informació actualitzada en tot moment.

 

Inventrip a Vilafranca del Penedès

Inventrip a Vilafranca del PenedèsTot i que Inventrip ja funciona a altres ciutats de l’estat espanyol com, Sanxenxo o Santiago del Teide, Vilafranca és el primer destí enoturístic de Catalunya que desenvolupa aquest sistema. S’han instal·lat 45 senyals en edificis històrics i patrimonials que a través d’Inventrip proporcionen informació a visitants i vilatans. També s’han instal·lat senyals a terra indicant recorreguts de dues rutes: la modernista i la medieval. Així mateix, aprofitant la infraestructura de senyalització turística existent al municipi, s’han incorporat beacons a 18 pals de senyalització turística del nucli històric i en els senyals dels Claustres dels Trinitaris, de Sant Francesc i de la Casa de la Festa Major. Cada recurs disposa d’enllaços als serveis globals d’informació per a ampliar o consultar informació addicional.

L’aplicació està disponible en català, castellà, anglès, portuguès, francès, alemany, eusquera i rus, està actualitzada periòdicament i accessible les 24 hores del dia tot l’any.

Inventrip no només dona informació sobre recursos turístics i activitats sinó que també dona visibilitat a tot el sector turístic de Vilafranca del Penedès i posa a disposició dels establiments un canal directe amb el turista digital per a comunicar activitats i/o ofertes.

L’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull afirma que Inventrip es una aposta per continuar atraient el turisme de qualitat al municipi.

Vilafranca del Penedès és el segon municipi de Catalunya que instal·la aquests sistemes juntament amb Santa Susanna a la Costa del Maresme. Es tracta d’un pas endavant cap al turisme digital on tot està connectat.

 

Inventrip a Santa Susanna

Inventrip a Santa SusannaEl municipi maresmenc de Santa Susanna també ha estat pioner en la instal·lació de la plataforma global de turisme digital Inventrip. En la primera fase d’implantació s’ha instal·lat tecnologia beacon a dos cartells situats a la Plaça de la Vila just al costat de l’Ajuntament i a la zona hotelera del Carrer Torrentó de Can Gelat a la zona hotelera del poble.

En aquestes oficines virtuals del segleXXI en les que s’han transformat las senyals turístiques intel·ligents, el turista també rep una proposta de viatge inventrip per descobrir el municipi de Santa Susanna y rodalies, inclosa una visita de la ciutat de Barcelona.

Aquesta actuació s’emmarca dins del procés de millora de la senyalització turística del municipi que ha suposat la instal·lació de 114 senyals direccionals de vehicles i 32 senyals d’hotels, a partir de l’elaboració d’un pla de senyalització integral redactat per Sismotur amb la seva plataforma cloud Signing.

Amb aquesta nova eina, el municipi segueix apostant per la innovació tecnològica i en aquest sentit, el municipi té previst ampliar el pla de senyalització turística intel·ligent de vianants el pròxim any.
.

Descobreix la senyalizació turística intel·ligent

Ambdues actuacions de Vilafranca del Penedès i Santa Susanna seran presentades per la Diputació de Barcelona dins l’espai Smart Region Projects en el congrés  Smartcity Expo World Congress de Barcelona el proper mes de novembre.

Inventrip és una solució innovadora per a aquells municipis que treballen per millorar les estratègies turístiques a través de la implantació de les TIC.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: