LES 5 AVANTATGES DEL LED AMBRE

Des de fa uns 30 anys, sense voler-ho i en un anhel de millorar la seguretat i benestar de la població estem incidint en alguns processos naturals, que han deixat de ser precisament naturals, segons el Dr. Ramon Margalef, la qual cosa des del punt de vista ecològic és catastròfic.

La potencia i la capacitat d’emissió lumínica de les instal·lacions d’avui dia és moltes vegades superior al que la natura pot suportar. A banda del malbaratament energètic totalment contrari a la sostenibilitat que tant propugnem.

Ignialight, experts en la tecnologia del LED Ambre ens dona a conèixer les 5 avantatges que proporciona aquesta tecnologia.

 

LES 5 AVANTATGES DEL LED AMBRE

1- EL Led Ambre és una lluminària ideal per instal·lar en zones de protecció màxima E1: PEIN, Xarxa Natura 2000 i Espais Naturals Protegits.

2- La temperatura blanc neutre, blanc càlid i blanc fred tenen un pic d’emissió pronunciat al voltant dels 440 Nm que afecta a la contaminació lumínica i a la fauna nocturna. El LED PC-Ambre desapareix el pic d’emissió esmentat i s’aconsegueix una reducció del nivell de contaminació lumínica i l’ afectació al medi nocturn.

3- L’ única tecnologia que complia amb les restrictives normes d’il·luminació en zones de màxima protecció era la de Vapor de Sodi d’Alta Pressió (VSAP), amb un índex de reproducció cromàtica CRI 25. Amb el LED PC-Ambre s’arriba a un CRI del 40, el que significa una millora del 60% respecte el VSAP.

4- La fauna és més sensible a la radiació blavosa, mentre que la llum més ataronjada PC LED Ambre és pràcticament invisible per ells i no pertorben els seus cicles vitals.

5- Les lluminàries d’Ignialight estan dissenyades per tenir nul·la emissió de flux lluminós cap al cel (<1%), garantint la qualitat de vida dels habitants de la zona i el benestar que suposa el cel fosc. Lluminàries perfectes per instal·lar en zones d’alt interès astronòmic.

Així doncs una correcta il·luminació no té perquè estar renyida amb la protecció de la Biodiversitat.

.

LÍNIES D’AJUDES I SUBVENCIONS ACTUALS

En curs hi ha una sèrie d’ajudes i subvencions que permeten invertir en aquestes noves tecnologies.
.

GENERALITAT: La Generalitat té convocades subvencions per aquest 2015 per actuacions d’ordenació ambiental de la il·luminació exterior.
La finalitat d’aquestes subvencions són l’ordenació ambiental de l’enllumenat per la protecció del medi nocturn. La prevenció i la correcció de la contaminació lumínica per mantenir el màxim possible les condicions naturals de les hores nocturnes en benefici de la fauna, la flora i dels ecosistemes en general i corregir els efectes de la contaminació lumínica en la visió del cel.

Més informació:

Feu clic per accedir a 20210060.pdf

.

IDAE: També l’IDAE té un programa d’ajudes per la renovació d’instal·lacions d’enllumenat exterior municipalque siguin de titularitat de qualsevol entitat local, agrupació de municipis o entitats públiques

Detall dels principals punts del programa d’ajudes IDAE per la renovació d’instal·lacions d’enllumenat exterior

Més informació:
http://www.idae.es/index.php/relcategoria.4037/id.855/relmenu.455/mod.pags/mem.detalle

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: