ARRENCA LA NOVA ERA DE LA TECNOLOGIA WI-FI 5G

Wifi 5G Ajuntament Impulsa

L’aprovació del nou estàndard sense fil IEEE 802.11ac -també conegut com Wi-Fi 5G- al gener de 2014 ajudarà a accelerar la introducció de dispositius capaços de transmetre a Giga i proper al Giga via Wi-Fi . Els dispositius que suporten 802.11ac són ara el segment sense fil amb major creixement . A finals d’any , s’espera que representi gairebé la meitat dels equips Wi-Fi de consum, i probablement superarà l’actual estàndard líder 802.11n en els propers 12-18 mesos (aquesta dada es basa en les tendències actuals d’ús).
.

L’objectiu: velocitat per satisfer la demanda d’un món més mòbil i multimèdia

El Wi-Fi 5G oferirà fins a vint vegades més ampla de banda que els tradicionals productes Wireless o tres vegades més que els actuals Wireless N. D’aquesta forma es podran satisfer la demanda dels usuaris que esperen que la seva xarxa faci de tot, des de compartir arxius, navegar per internet, transmetre vídeos a alta velocitat, etc.

Amb la creixent necessitat de connectivitat en el món dels negocis, la connexió Wi-Fi és l’única posicionada entre les noves tecnologies i estàndards que competeixen per satisfer l’enorme demanda. Un benefici important del 802.11ac és la menor interferència pel fet que el nou estàndard opera a la banda 5GHz, que està menys congestionada, a diferència dels clients i punts d’accés anteriors que treballen a la banda 2,4 GHz utilitzant l’estàndard 802.11n. Això també permet un major nombre de clients suportats per cada punt d’accés.

El major rendiment i ample de banda ofert per l’estàndard 802.11ac s’aconsegueix utilitzant modulacions amb més densitat (modulació d’amplitud fins 256QAM en comparació amb 64QAM utilitzat per 802.11n), amb el doble d’ample de banda- canals en 80 MHz – amb opció a 160 MHz (en comparació amb el màxim de 40 MHz de 802.11n), suporta fins a vuit entrades múltiples, sortides múltiples (MIMO) streams, el doble que a 802.11n, i la nova tecnologia MIMO multi -usuari.

Presenta major velocitat, de més d’un gigabit per segon i almenys 500 megabits per segon per a un únic enllaç en una xarxa WLAN multi-estació, també té un rendiment més ràpid per les descàrregues d’arxius i la sincronització de correu electrònic.

Els últims dispositius de xarxes que suporten la 5a generació Wi-Fi, ofereixen una gestió de streams superior i un rendiment que inclou un major nombre de streams de vídeo HD en paral·lel. Les activitats més comunes, com compartir fotos i streaming de pel•lícules són més ràpids quan s’empra la tecnologia 802.11ac.
.

Escenaris d’aplicació

Demanem a Micro BR, majorista de solucions de telecomunicacions que disposa d’aquest tipus de productes WiFi de Zyxel, que ens ajudi a analitzar alguns escenaris reals d’aplicació:
.

1- Una llar amb sis membres en la família incloent tres adults, dos adolescents i un nen petit:

Amb tres PC, quatre Notebooks, un parell de Tablets, 5 Smartphones un 802.11ac HD Mitjana Router permet a cada usuari poder accedir als seus continguts a una velocitat de fins a tres vegades més ràpida que els encaminadors 802.11n. Aquesta excel•lent experiència d’usuari s’aconsegueix amb la creació d’una xarxa sense fil de banda dual, que optimitza HD Mitjana i cercadors web, ja sigui des d’un ordinador de sobretaula, portàtil, tablet, smartphone o qualsevol altre dispositiu adaptat per WiFi, incloent les consoles de videojocs. D’altra banda, un extensor de doble banda podria estendre les xarxes Wi-Fi per donar una cobertura sense fils completa a la casa i permetre una millor experiència d’HD Mitjana.

2- Una oficina integrada per tres persones a temps complet i quatre empleats a temps parcial:

Amb cinc PC, sis Notebooks i Tablets, i cada empleat utilitzant el seu Smartphone d’última generació, un adaptador USB sense fil de doble banda que suporta 802.11ac millora la productivitat i l’eficiència. Els treballadors estalvien temps en les seves activitats diàries, com les descàrregues d’arxius i sincronització de correu electrònic, gràcies al major ample de banda i l’augment de rendiment de processament. Aquesta notable millora en l’eficiència de la gestió del temps és molt rellevant per a una petita oficina que compti amb un únic punt d’accés.

3- Proveïdor de Serveis de mida mitjana de ràpid creixement:

Amb una densitat alta de subscriptors i una xarxa 3G molt usada, 1 AC UMTS small cell CPE sense fil és la solució ideal per a proveïdors d’internet que vulguin donar-li accés als subscriptors a una gran varietat de serveis i aplicacions, tant en interiors com en exteriors. La tecnologia 802.11ac ofereix accés de banda ampla per a tot tipus de dispositius mòbils com 3G cel·lular, client Wi-Fi, i de doble manera d’ Wi-Fi/3G. Per eliminar els problemes de capacitat i qualitat del servei Macro BTS, a causa de la sobrecàrrega de dades, tant les trucades com les dades mòbils provinents de dispositius mòbils de casa poden ser fàcilment descarregats a la xarxa existent de casa , permetent als operadors oferir els millors serveis per a ús residencial i la itinerància de usuaris simultàniament.

4- Proveïdor de serveis d’internet amb una xarxa de clients mitjà- gran:

Amb una àrea de cobertura que arriba a desenes de milers de subscriptors, una doble banda sense fils AC / N VDSL2 VoIP Combo WAN Gigabit IAD eleva significativament la velocitat, el rendiment i la flexibilitat de la xarxa. Suportar la tecnologia de vectorització elimina la diafonia o interferència entre les diferents línies VDSL i eleva les taxes de bits comparativament amb la tecnologia de fibra o cable, afavoreix també l’ampliació de la zona de cobertura del servei sense incórrer en costosos canvis d’infraestructura. La tecnologia 802.11ac ofereix connexions sense fils estables i fiables per a altes velocitats i usos multimèdia , amb velocitats de dades de fins 1.3Gps.

Si t’ha agradat aquest post, ajuda’ns a compartir-lo a les teves xarxes socials. Moltes gràcies i fins la propera!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: