EL BIOMETÀ, GENERAT AMB ELS RESIDUS URBANS, SERÀ L’ENERGIA DEL FUTUR

biometà - Ajuntament Impulsa

Manuel Herrera ha ofert una conferència sobre “Noves fonts d’energia” al Smart City Expo & World Congress, que es celebra fins al dia 15 a Barcelona.

“Els residus que generen els habitants d’una ciutat no s’han de veure com un problema, sinó com una oportunitat per generar energia“. Aquesta és una de les conclusions que s’han pogut escoltar durant la conferència pronunciada per Manuel Herrera, responsable de R + D de Ros Roca envirotec, durant l’Smart City Expo & World Congress que es celebra fins al dia 15 de novembre a Barcelona.

Manuel Herrera ha parlat sobre les diferents solucions smart que està investigant i desenvolupant Ros Roca, líder mundial en solucions integrals de gestió i tractament de residus, per aconseguir energies més netes i reduir l’impacte mediambiental en les ciutats intel·ligents del futur.

Segons Manuel Herrera, “a partir de la matèria orgànica que generen els ciutadans es pot crear biogàs, un tipus d’energia que es converteix en electricitat o en calor. Actualment hi ha ja milers de plantes d’aquest tipus a Europa, sobretot en països com Alemanya, que permeten aprofitar els residus i generar energies més respectuoses amb el medi ambient “.

Segons estimacions de Ros Roca, en una planta com la de Cannok a Gran Bretanya, dissenyada per Ros Roca, es recullen 120.000 tones a l’any de residus orgànics, es generen 6 MW d’electricitat. Actualment, la companyia ha realitzat 18 plantes de biogàs a Europa, a països com França, Alemanya, Suècia o Portugal.

Manuel Herrera ha explicat que “el biometà és una altra font d’energia que permet aprofitar el biogàs. Es tracta d’una energia que funciona igual que el gas natural i que, en països com Alemanya, s’està injectant directament a la xarxa de gas de les llars. A Ros Roca envirotec apostem de manera important pel biometà perquè creiem que serà l’energia del futur “.

Les plantes de biogàs amb la tecnologia de Ros Roca envirotec compten amb un eficient sistema de captació i tractament de les olors per evitar molèsties als ciutadans que viuen a prop. Es tracta d’un sistema totalment automatitzat, que assegura una optimització del temps del procés, i una màxima flexibilitat, que permet aprofitar al màxim la matèria orgànica que utilitza per crear el biogàs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: