HAS PENSAT EN OPTIMITZAR LA FLOTA DE VEHICLES?

seguiment flota vehicles

No és una pregunta banal. A vegades no es fa un us adequat de la flota municipal i això porta a tenir vehicles infrautilitzats.

Poder tenir constància de la localització i estat dels vehicles a temps real, ens permet aconseguir un millor aprofitament dels mateixos, podent reduir el nombre de vehicles, conductors i consum del combustible. A banda d’això, permet reduir les emissions de CO2, respectant així el medi ambient i guanyar temps per altres tasques gràcies a l’automatització de la planificació de rutes.

L’optimització de la flota de vehicles va fer aparició al nostre país fa aproximadament 10 anys, a través de les primeres solucions de gestió de flotes i és un tema que te un gran futur per la qual cosa convidem a pensar-hi. D’entrada repercuteix en la reducció de costos, gràcies a la millora de la gestió de flotes, i en una millora de la qualitat del servei.

La funció de qualsevol sistema de gestió de flotes és seguir els vehicles. Això es pot fer mitjançant un sistema GPS o a través d’una plataforma GPRS. Normalment, es determina la ubicació del vehicle, direcció i velocitat i s’envia aquesta informació a l’aplicació de la gestió de flotes. La transmissió de dades pot fer-se a través de sistemes terrestres o via satèl·lit.

Si un ajuntament vol implantar un projecte d’aquest tipus, és important tenir un soci tecnològic capaç d’oferir el desenvolupament d’un projecte complet gràcies no només al Know-How de l’empresa, sinó també a les seves aliances amb altres socis tecnològics amb els que col·laboren i ofereixen solucions concretes.

Per aprofundir més en aquest post, hem demanat informació sobre aquest tema a l’empresa Micro BR Comunicaciones, especialistes en solucions de telecomunicacions. Ells ens han facilitat informació d’un dispositiu d’aquest tipus de la reconeguda marca TomTom per la localització de vehicles. La informació que facilitarem a continuació, per tenir una idea de com funciona aquest sistema, és del model TomTom LINK 510, però pot haver-n’hi d’altres.

Com funciona aquest petit dispositiu?

S’instal·la en qualsevol cotxe, furgoneta, autobús, etc. I mitjançant tecnologia GPS/GSM per la comunicació entre el vehicle i la oficina, dona tota una sèrie de dades de seguiment i informes en temps real.

Avantatges:

Major eficàcia en la conducció amb menys costos

. Supervisió del comportament de conducció per reduir costos de manteniment i assegurança.

. El sistema dona indicadors a temps real sobre el comportament de conducció ineficient.

. Reducció de costos de combustible i emissions de CO2 per fomentar un estil de conducció més ecològic, eficient i segur (utilitzant informes de velocitat, cops de volant, frenades, accelerades…en general optimitzant el comportament de conducció individual i supervisant l’eficiència de la flota).

. Permet localitzar en un mapa la posició dels teus vehicles i permet enviar el més proper.

. Analitza la velocitat de conducció i el temps transcorregut en cada ubicació, d’aquesta manera els equips podran destinar més temps a altres tasques.

Menys paperassa

. Permet ajudar al equips de flota i oficina a reduir la seva càrrega de treball.

. Inclou la funció complerta de registre d’esdeveniments.

. Fa un registre de quilometratge automatitzat i sense papers.

. Permet la consulta de tota la informació en un sol gràfic, per gestionar millor els seus objectius.

Protegeix els teus actius

. Millora el vehicle i la seguretat del conductor controlant les funcions clau dels teus vehicles.

. Manté l’interior del vehicle i al seus conductors segurs amb la funció de bloqueig de porta de forma remota.

. Detecció de robatori de combustible automàtica.
Així doncs, és important tenir present que si es necessites minimitzar els costos d’una flota de vehicles i maximitzar-ne la productivitat, és imprescindible obtenir  una visió real del rendiment dels  vehicles i dels seus conductors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: