EL TRÀNSIT AL MÒBIL DEL CIUTADÀ

Quantes vegades hauríem donat el que fos per arribar en punt a una reunió, a agafar un avió o a deixar els nens a l’escola i no trobar-nos en aquell embús inesperat que ens ha complicat el dia. Ara és possible amb la solució que Micro Br comercialitza de Bitcarrier, una empresa catalana que ha dissenyat uns dispositius que llegeixen, de forma anònima, la senyal pública de telèfons mòbils, navegadors, dispositius GPS o mans lliures, i permeten observar el trànsit d’un carrer o autopista i la velocitat a la que viatgen els vehicles en temps real.

Amb aquesta tecnologia, el ciutadà pot rebre informació sobre temps de recorregut en el mòbil, i a temps real, podent evitar embussos i sabent quant tarda a arribar a destí.

Un alt valor afegit per als ajuntaments i entitats públiques

El gestor municipal de trànsit i mobilitat, gràcies al sistema de Bitcarrier pot saber exactament:

• Com es mou el trànsit

• Si hi ha un accident

• Si s’està creant una congestió

Podent buscar solucions ràpides i intervenint en el flux del trànsit:

• Informant al viatgers sobre temps de recorregut i accidents

• Desviant el trànsit sobre artèries secundàries

• Ajustant els temps dels semàfors

• Enviant efectius per controlar i gestionar la congestió

• Reduint els límits de velocitat

L’estudi de les matrius d’Origen/Destí dona eines excel·lents a les autoritats locals i als consorcis del transport per la optimització i la planificació urbana.

Actualment aquesta tecnologia ja s’ha aplicat massivament desplegant sensors en entorns urbans com Saragossa, on s’han instal·lat 150 sensors, que permeten ordenar molt millor el trànsit i compaginar les senyals dels semàfors. En aquest cas el ciutadà pot descarregar-se una aplicació per telèfons mòbils d’Apple i Blackberry i saber l’estat del trànsit en qualsevol moment. També s’està aplicant a Barcelona on està previst que es despleguin fins 50 sensors a l’àrea de l’Eixample, seguint posteriorment amb el desplegament de sensors a tot el districte fins implementar-lo a les rondes.
Punts forts d’aquesta tecnologia punta
1- Aquests sensors s’instal·len fàcilment sobre infraestructures ja existents, sense necessitat de fer obres.El cost d’instal·lació és inferior al d’altres tecnologies. El cost de manteniment també és molt baix i, a més, requereix menys inversions que altres sistemes com les càmeres de reconeixement òptic (7 vegades menys).

2- El sistema permet tenir informació a temps real  d’alta qualitat oferint precisió en el càlcul de velocitats i temps de recorregut.

3- Té una xarxa pròpia sense dependre de tercers i és complementària amb altres sistemes d’informació.

4- Manté la privacitat dels individus.

Avantatges del sistema

Els resultats es tradueixen en una optimització significativa del trànsit, una reducció de la congestió, una reducció dels temps de viatge, un augment de la sostenibilitat mediambiental i a l’hora una major satisfacció i qualitat de vida del ciutadà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: