TOTES LES CIUTATS HO NECESSITEN, LA MAJORIA HO VOLEN, POQUES HO TENEN

Fast Park

El Fast Park (© Fastprk) és un producte que permet a la ciutat intel·ligent resoldre un dels problemes més grans dels entorns urbans: resoldre l’ aparcament de forma ràpida i eficient.

Micro Br Comunicacions acaba de presentar al mercat un nou sistema de gestió de places d’aparcament a través de xarxes de sensors sense fils. Aquest sistema permetrà tant a autoritats com al usuaris particular gestionar les places d’aparcament publiques d’interior o exterior, gràcies a un sistema de sensors intercomunicats sense fils que indiquen la disponibilitat de places lliures i la seva localització. L’usuari interessat pot accedir al servei d’informació a través d’un dispositiu amb connexió a internet, com per exemple, un Smartphone, Tablet, Ipad, Etc. I a més, podrá rebre la informació a través d’uns panells que estaran situats a peu de carrer i els permetrà informar-se de forma fàcil i ràpida.

senyalització vial Fast Park
Però quina tecnologia s’utilitza?

Hi ha una caixa que conté els sensors i ràdio que és diferent segons si els dispositius són integrats o per muntar en superfície. Aguanta fins 60 tones i té un IP 67, totalment estanc a l’aigua i la humitat. La versió encastada pot ser coberta per un parell de centímetres d’asfalt o anivellada amb el carrer, la qual cosa és una avantatge davant actes vandàlics, a més de que permet passar les màquines de neteja. És fàcil de muntar i també de substituir qualsevol component que falli, característica imprescindible pels ajuntaments.

Els sensors que hi ha dins només es basen en senyals magnètiques, per tant no necessiten llum o ultrasons com alguna altra solució que hi ha al mercat. Els algoritmes del sensors magnètics són molt avançats i permeten una gran precisió, fins i tot en zones urbanes amb molts forts i intermitents camps magnètics.

Les ràdios utilitzen tecnologia que passa normativa i estan certificades.

El servidor està allotjat al núvol. La plataforma és segura, escalable i de fet admet grans volums de dades. Acostuma a interactuar amb telèfon mòbil (GPRS y similars), però també pot interactuar amb Wi-Fi, Ethernet, USB, fibra òptica, etc.

Conté un software que permet a l’ajuntament supervisar si és necessari el control de les places d’aparcament. Dona estadístiques i eines visuals, incloent la capacitat de predir ocupació, i permet fixar dinàmica de preus i fer auditories a temps real.

Aplicació Mòbil Fast Park
Quins problemes soluciona aquest sistema?

La contaminació- La quantitat de contaminació a causa de la recerca d’aparcament és enorme i té un impacte important en els entorns urbans. Amb aquest sistema l’aparcament és més ràpid i es redueix significativament la contaminació.

El temps perdut– La quantitat de temps perdut recerca d’una plaça d’aparcament.

La seguretat- Les persones que busquen estacionament no estan molt atentes a la carretera principal, per tant es poden originar accidents addicionals. Això es redueix dràsticament amb FastPrk.

La ineficiència–  Les places d’aparcament no s’utilitzen prou eficientment i això es tradueix en pèrdues econòmiques per a l’ajuntament. Un cop més, FastPrk permet fer front a aquest problema.
Avantatges

Reducció de costos- La solució aportada amb la tecnologia sense fils, és escalable i no hi ha necessitat de pagar per costosos cables i instal·lació (en general s’estalvia un 60% dels costos). La solució és molt competitiva en costos i per tant permet un desplegament de la ciutat veritablement a gran escala.

Informació en temps real i alertes– Una novetat innovadora en el mercat. Mostra els resultats sobre places d’aparcament disponibles que es posaran a disposició del conductor, a través de panells al llarg de la via o mitjançant telèfon intel·ligent del conductor.

Reducció de temps i costos per part de l’usuari– Es redueix el temps perdut buscant aparcament, es gasta menys combustible i per tant s’estalvia diners.

Millora pel Medi Ambient- Es redueix significativament elnivell de CO2 i altres contaminants.

Control– Permet tenir un exhaustiu control de l’aparcament per parts dels operadors, així com estadístiques que permetran una millor planificació urbana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: