LA INVERSIÓ GUANYADORA DE VALÈNCIA EN FANALS SOLARS

A la ciutat de València a Espanya, alguns carrers residencials estan equipats amb fanals públics obsolets. Havent recorregut ja a Sunna Design per a la instal·lació reeixida de fanals solars en un dels seus parcs, va ser natural per al municipi, juntament amb l’empresa ETRA encarregada del manteniment de l’enllumenat públic, adoptar aquesta mateixa tecnologia solar.

Un sistema d’enllumenat públic obsolet amb una renovació complexa


Alguns petits carrers residencials de València estan equipats amb fanals urbans envellits que no són adequats per als reptes energètics i ecològics actuals. Les làmpades de sodi d’aquests fanals consumeixen molta energia. La mateixa xarxa elèctrica està obsoleta i requeriria una revisió completa perquè la instal·lació compleixi les normes vigents.

Substituir un sistema d’enllumenat públic existent per un enllumenat convencional implica obres pesades: rases, cablatge, quadre elèctric, etc. Aquí, tot el sistema elèctric ha de ser renovat per complir les normes. Les lluminàries de sodi han de ser substituïdes per lluminàries LED més recents i eficients. Aquestes intervencions són llargues i costoses, i tan insatisfactòries per al municipi com per als seus residents.

L’enllumenat solar com a resposta a totes les expectatives del projecte


L’any 2021, els responsables tècnics del municipi de València i l’instal·lador ETRA van presentar el seu projecte de renovació de l’enllumenat públic a Sunna Design. Una anàlisi tecnicofinancera de la situació va posar de manifest la pertinència de l’enllumenat públic solar per a les zones residencials afectades.


Les solucions solars de Sunna Design permeten una renovació ràpida del sistema d’il·luminació i presenten un cost d’inversió global equivalent al d’un sistema d’enllumenat convencional. El cost addicional del fanal solar és compensat amb l’estalvi realitzat en termes de renovació de la xarxa de subministrament elèctric. El cost d’explotació és molt baix gràcies a l’absència de factura energètica.


El municipi de València també volia reduir l’impacte energètic del seu enllumenat públic recorrent a solucions d’il·luminació alimentades per energies renovables per a una renovació en línia amb el desenvolupament sostenible. En total, es van desplegar 98 fanals iSSL+ amb una temperatura de color de 2700K per reduir l’impacte de l’enllumenat públic sobre la biodiversitat, sent la regió de València força arbrada i amb una fauna i una flora autòctona important.


L’enllumenat públic solar dels carrers de València haurà costat menys a la ciutat que renovar el sistema d’enllumenat convencional. Robustes i fiables, amb una garantia de 6 anys i dotades d’un disseny sobri i elegant, els fanals solars de Sunna Design permeten a les ciutats proporcionar un enllumenat d’alt rendiment amb una excel·lent uniformitat en un temps rècord, per a uns carrers il·luminats de forma tan beneficiosa per als habitants com per a la natura.

Per a més informació o per contactar amb Sunna Design

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: