INFORME DE TENDÈNCIES DEL TRANSPORT PÚBLIC 2022

L’Informe de tendències del transport públic de PTV 2022 recull els coneixements i idees de més de 700 professionals del sector i pretén respondre algunes de les preguntes més urgents del sector.

Segons Stefanie Schmidt, el transport públic es troba a les cruïlles. El canvi climàtic i l’augment dels preus de l’energia estan augmentant la consciència del públic sobre el seu paper crític. Al mateix temps, els operadors i els planificadors s’enfronten a una batalla difícil per adaptar-se a les noves realitats, com ara les regulacions d’emissions, la competència (i la col·laboració) dels nous serveis de mobilitat i el comportament canviant dels passatgers. L’Informe de tendències del transport públic 2022 té com a objectiu respondre algunes de les preguntes més urgents de la indústria, tal com veuen els seus professionals i experts.

Principals reptes: Qualitat del servei i puntualitat

Per al nou estudi, PTV Group va enquestar més de 700 experts i professionals de més de 60 països. Per a ells, els reptes més importants són la millora de la qualitat del servei (88 %), així com la puntualitat (80 %), la cobertura i l’accessibilitat (80 %). Els experts també continuen preocupats per l’impacte de la pandèmia. El 78% dels enquestats encara veuen el retorn del nombre de passatgers als nivells previs a la pandèmia com un problema important.

Els centres de mobilitat, ubicacions especialitzades on els modes de transport sostenibles es col·loquen de proximitat es troben entre les estratègies per millorar la mobilitat urbana. Segons l’enquesta, però, aquests conceptes fins ara només s’han implementat de manera limitada. Només el 19% dels enquestats va dir que la seva organització ja està activa en aquest àmbit. Però un terç dels enquestats diuen que ja han integrat serveis compartits a la seva oferta.

Quins incentius són més susceptibles per convèncer la gent a utilitzar el transport públic?

El canvi de la gent dels cotxes privats al transport públic és un pas important cap a un canvi verd en la mobilitat. Segons els experts en transport públic enquestats, els incentius més importants són una millor accessibilitat (95%), un servei més freqüent i serveis a la carta (95%) i la integració amb altres serveis de mobilitat (87%). En canvi, els preus de les entrades més barats, com sovint es comenten aquests dies, només tenen un paper menor. Només el 26% dels participants considera que la reducció de preus és l’argument decisiu perquè més gent utilitzi el transport públic.

“L’atractiu del transport públic depèn sovint de petits passos que milloren la seva qualitat: Proporcionar comoditat als viatgers, en comparació amb la conducció de cotxes; Temps de transferència més curts entre modes; I les subvencions del govern per protegir els viatgers de l’augment dels preus de l’energia. Els operadors poden trobar els passos adequats utilitzant programari per analitzar diferents escenaris”, explica Chan Shen de PTV Group.

Per a més informació o per contactar amb PTV

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: