QUÈ PASSA AMB LA CIUTADANIA EN LA NOVA ADMINISTRACIÓ DIGITAL?

15 anys després de la promulgació de la primera Llei d’accés electrònic dels ciutadans a l’administració, queda encara feina per fer per assolir els objectius. L’Administració Pública, tots els seus ens, estan obligats a funcionar de manera electrònica, més encara després de l’entrada en vigor el 2 d’octubre del 2016 de les lleis 39/2015 i 40/2015. En l’última dècada l’administració ha fet grans esforços per digitalitzar-se, ampliant i millorant la transformació digital dels governs del nostre territori. Conjuntament, s’han aplicat estratègies per augmentar les relacions telemàtiques amb la ciutadania augmentant la quantitat de tràmits i facilitant processos amb noves eines. Però la ciutadania segueix trobant obstacles insalvables en les seves relacions electròniques amb l’administració.

Tot i haver passat alguns anys i una pandèmia per entremig, encara queda feina pendent per poder aprofitar les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies, i caminar cap a relacions entre administració i ciutadania més fàcils, dinàmiques, sostenibles, democràtiques, justes i obertes.

Des d’aquesta perspectiva, un govern digital no és tan sols un govern que usa ordinadors i facilita tràmits en línia; és un mitjà per assolir una profunda transformació estructural i cultural en l’administració i la societat. Aquest canvi s’ha estat produint, però no s’ha arribat a la fi, encara queda camí a recórrer, i només es pot fer basant-se en una àmplia implicació, tant de les administracions, com de les empreses i la societat civil.

Entre els reptes pendents, hi ha l’augment de les competències digitals del conjunt de la ciutadania. La transformació digital de l’administració ha d’anar acompanyada de l’impuls de la capacitat digital de la població a la qual van dirigides les noves eines en-línia de l’administració, eines que ningú els ha ensenyat a fer servir.

BCITIZEN és una opció de formació diferent. Pensada per a la ciutadania, per abordar aquesta problemàtica, per incrementar específicament les habilitats digitals que necessita en la realització de tràmits, i fent-ho amb les eines de l’administració.

BCITIZEN és un servei que ofereix d’Adtende SL juntament amb Buisi Tools SL, empreses especialitzades a oferir serveis d’assistència en tramitació electrònica a la ciutadania i en implantació de projectes d’administració electrònica. L’objectiu és generar confiança en els usuaris, familiaritzar-los en l’ús de les plataformes públiques i, així, ajudar-los a perdre la por d’utilitzar la tecnologia en les seves transaccions amb les administracions públiques.

Aquesta solució s’enfoca exclusivament a les temàtiques que  interessen a l’e-ciutadania a la pràctica (no en teoria). Després d’haver estat formades, les persones dominen allò que abans els era un obstacle, contribuït així a avançar en la relació electrònica entre administració i ciutadania.

Si vols més informació o vols contactar amb ADTENDE

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: