RENOVACIÓ I PROTECCIÓ DE PAVIMENTS ESPORTIUS DE FUSTA AL POLIESPORTIU MUNICIPAL FRANCISCO LAPORTA D’ALCOI

El poliesportiu Francisco Laporta, situat a Alcoi (Província d’Alacant, Espanya) va ser construït el 1994 amb projecte redactat per l’arquitecte Vicente Colomer Sendra. El 2019 es va detectar que un problema d’humitats havia afectat el paviment esportiu de fusta de la pista. Un cop solucionat el problema d’origen es va plantejar la necessitat de la renovació i protecció del paviment, per a això es va optar per aplicar el sistema complet ULTRACOAT Sport System, certificat conforme als estàndards de la FIBA, amb l’ús combinat d’Ultracoat Premium Base, ULTRACOAT HT Sport i ULTRACOAT Sport Color.

PROCÉS D’EXECUCIÓ

La realització del sistema multicapa base aigua per a la protecció i renovació de paviments esportius de fusta, ULTRACOAT Sport System, es va dur a terme mitjançant el procediment següent: Sobre el suport adequadament preparat (politant el paviment de fusta amb paper de vidre gruixuda i mitja i, seguidament, aspirant la pols generada), es va aplicar una mà del fons bicomponent a l’aigua ULTRACOAT Premium Base, exempt de dissolvents i de NMP (N- metilpirrolidona) i amb baixa emissió de compostos orgànics volàtils (COV).

Seguidament es va aplicar el cicle d’acabat mitjançant el vernís de poliuretà bicomponent base aigua ULTRACOAT HT Sport de Mapei, amb alta duresa superficial i resistència mecànica i química, conforme als estàndards europeus per a superfícies multiesportives d’interior, segons els requisits establerts per la norma EN 14904:2006 i amb una baixíssima emissió de substàncies orgàniques volàtils (certificat GEV-EMICODE EC 1 Plus); Les línies i àrees de joc es van marcar mitjançant l’aplicació de la pintura acrílica monocomponent pigmentada, base aigua, ULTRACOAT Sport Color (disponible en vuit colors certificats per la FIBA: blanc, negre, blau fosc, blau clar, taronja, groc, vermell i verd) i, successivament, es va aplicar una nova capa final del vernís ULTRACOAT HT Sport.

FITXA TÈCNICA

Nom de l’Obra: Poliesportiu Municipal Francisco Laporta

Intervenció/Detalls: Renovació i protecció de paviments esportius de fusta al Poliesportiu Municipal Francisco Laporta d’Alcoi

Ubicació: Alcoi (Alacant)

Categoria: Instal·lacions esportives

Tipologia d’intervenció / Aplicació: Solucions per a paviments esportius

Aplicadora: Parquets Alcoi S.L.

Distribuïdora: Parquets Alcoi S.L.

Període de la intervenció de Mapei: 2020

Coordinació de Mapei: Javier Garcia, David Pérez

INTERVENCIÓ PRODUCTES MAPEI

Fons ULTRACOAT Premium Base

Vernís protector ULTRACOAT HT Sport

Vernís pigmentat per a marcatge de línies ULTRACOAT Sport Color

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: