iPLAY URBAN PROTAGONISTA DE LES ZONES DE JOC INCLUSIVES DEL PARC DE LA GAVIA A MADRID

iPlay Urban Design ha estat un dels responsables de l’èxit del nou Pulmó Verd del Sud de Madrid: el parc de La Gavia. Dissenyat inicialment per l’arquitecte japonès, premi Priztker 2013, Toyo Ito, va ser inaugurat el 29 de novembre passat. Amb 36 hectàrees d’extensió, s’ha dut a terme la plantació de 2.630 arbres nous, sis hectàrees d’arbustos i 0,75 hectàrees de gespa amb criteris de sostenibilitat ecològica urbana, a més de la instal·lació de 11 àrees infantils basades en criteris psicopedagògics i inclusius.

La Gavia és un espai genial per a les famílies, ja que s’han aprofitat els turons i fins i tot les escombraries que hi havia a la zona per construir aquesta increïble zona de joc.

En aquest cas, iPlay Urban ha estat l’empresa encarregada de dissenyar dues de les zones del parc: la zona inclusiva, pel fet que és una de les seves especialitats i tots aquests anys de treball ho avalen, i el Bosc dels Sentits.

A la primera d’aquestes zones, s’han instal·lat 17 elements de jocs que compleixen els criteris d’accessibilitat universal i que estan pensats perquè nens i nenes de diferents capacitats puguin gaudir jugant en un mateix espai.

Els elements instal·lats a la zona inclusiva són els següents:

 • Flors xerraires: És un telèfon que permet que els nens es comuniquin des de dos punts distants.
 • Gronxador pentagonal: Es tracta d’un gronxador amb 5 costats en forma hexagonal que compta amb diferents tipus de seients, així com el seient inclusiu amb arnès i el Tango, que consta d’un seient bressol apte per a nens de 1 a 5 anys i un seient pla per a acompanyant, cosa que promou la interacció i la comunicació durant el joc.
 • Estructura Hanok: Aquesta estructura està composta per una torre amb teulada a dues aigües a la qual s’accedeix mitjançant una rampa lateral amb barana, un tobogan, una caseta penjant de la jungla i un gronxador cistella.
 • Gronxador cistell: L’estructura està formada per pals i travesser d’acer galvanitzat, amb reblons laterals. Del travesser superior penja un gronxador cistella de poliamida on hi caben diversos nens. El sistema de cadenes inclou una cadena de seguretat als dos laterals.
 • Unity connect: És un sistema modular basat en un marc on pots escollir els components per crear el teu joc ideal. Els components estan dissenyats per proporcionar experiències de joc totalment oposades i complementàries, amb diversos nivells de grimp no lineals. Pot tenir cistelles, cèrcols i cercles, elements giratoris que fan que els nens puguin participar en desafiaments totalment dinàmics que s’adapten a les seves aptituds.
 • Unity stepper: Aquest joc fomenta la socialització i la cooperació entre els nens a l’hora de fer un recorregut ajudant-se els uns als altres. Els esglaons multifuncionals es connecten per crear un recorregut.
 • Unity teeter tunnel: A diferència dels balancins tradicionals, molts nens poden participar alhora; drets, asseguts, ficats al llit, o passar l’estona al cilindre central mentre que els amics els fan pujar i baixar.
 • RockR: És un moll triple circular que proporciona una sensació única i una experiència físicament activa. Amb espai per a 6 nens, fomenta la cooperació i la socialització de tots els nens, en un mateix entorn de joc.
 • SpinR: És un element giratori amb sis costats angulats que proporciona una sensació única i una experiència físicament activa: enfilar-se, girar, fer equilibris, penjar-se… Disponible amb 1 o 2 seients inclinats cap a dins i amb ranures especials per a un arnès, que permet que les nenes i nens amb mobilitat reduïda puguin divertir-se i socialitzar amb persones de tota mena. Amb espai per a 10 persones, fomenta la cooperació i la socialització.
 • Tirolina Cruise line: Combina la capacitat d’un gronxador cistell però afegint el moviment d’una tirolina.
 • Unity Dome: Ofereix diversió des de tots els angles: Dins, a sobre i al voltant. A dins, els nens poden pujar o penjar-se dels anells d’acer. Endinsar-se dins del túnel de xarxa col·loca el nen al centre de tota l’acció. A sobre, els nens descobreixen diferents camins per arribar al cim travessant els diferents anells. Es divertiran a la part central o als diferents punts del voltant. Al voltant, els nens els encanta
  córrer en cercles.
 • Triumph Climber Small: Les tres àmplies plataformes situades 30 cm. per sobre de l’anterior permeten als nens gatejar cap amunt sense sentir-se pressionats pels que venen darrere. Aquestes plataformes també ofereixen molt espai per al joc de manipulació. A més, una escala proporciona emocions de pujada i baixada als nens que volen practicar aquest tipus de moviment.
 • Cocoon: És un gira-gira súper divertit.
 • Medium Cabass: És un instrument musical que antigament es realitzava amb carbasses. És un cilindre a l’interior del qual hi ha unes sonalls metàl·liques, de manera que quan el girem produeix un so metàl·lic semblant al d’una serp de cascavell que canvia segons girem el cilindre d’una banda cap a l’altra.
 • Tres Congas: Són un instrument musical dissenyat per al seu ús a l’exterior. Com qualsevol tambor el so depèn que part de la superfície copegem. En tenir tres mides i diàmetres diferents, cadascun té un to particular.
 • Concerto Vibes: És un instrument musical dissenyat per al seu ús a l’exterior. Cada làmina està afinada per a un to específic dins de l’escala tradicional de 7 notes.
 • Trampolí Circus: Està especialment dissenyat per a la protecció i seguretat total.

  Al Bosc dels Sentits, els camins dels quals estan emmarcats per amebes enjardinades que porten a diferents àrees de joc, iPlay Urban ha instal·lat 15 dels seus elements sensorials que estimulen els més petits mitjançant el joc. Aquests són els elements instal·lats:
 • Joc de sorra: Les tres àmplies plataformes situades 30 cm. per sobre de l’anterior permeten als nens gatejar cap amunt sense sentir-se pressionats pels que venen darrere. Aquestes plataformes també ofereixen molt espai per al joc de manipulació. A més, una escala proporciona emocions de pujada i baixada als nens que volen practicar aquest tipus de moviment.
 • Panell Mirall: És un joc pensat per estimular els nens de 2 a 5 anys.
 • Disc òptic
 • Excavadora
 • Flors xerraires: Són un telèfon que permet que els nens es comuniquin des de dos punts distants.
 • Hamaca: Està formada per 2 pals verticals d’acer i un entramat de xarxa ancorat als dos pals per cadenes de seguretat. Permet un moviment oscil·lant limitat per cordes suplementàries.
 • Tauleta sorra: És una tauleta especialment dissenyada perquè els nens juguin amb aigua i sorra.
 • Carrusel cistella petit: És un Joc giratori d’acer inoxidable i permet l’auto transferència d’un nen amb mobilitat reduïda. La seva forma esfèrica permet que els nens girin sense parar dins un marc segur. És un joc amb diversos nivells de joc, des del més senzill assegut a la cistella, al més difícil, dret sobre la vora, cosa que fomenta que tots els nens juguin junts independentment de la capacitat.
 • Calaix: És fàcil de tocar pel que és perfecte per a actuacions de carrer improvisades l’aire lliure.
 • Tambor metàl·lic gran: Té vuit belles notes en sol major que són molt fàcils de tocar, ja que només es requereixen les mans per crear una varietat de tons diferents. Els tambors han de ser tocats amb les mans, preferiblement copejant amb els dits. Perfectes per utilitzar-los a la teràpia musical i la relaxació.
 • Campanes imperials
 • Aeròfon de mà: Està dissenyat per ser tocat sol amb les mans per oferir un meravellós so funky. És fàcil de tocar i gràcies a la seva afinació, permet tocar centenars de melodies, ser creatiu i improvisar a gust.
 • Tambor metàl·lic petit: Té sis belles notes que són molt fàcils de tocar, ja que només es requereixen les mans per crear una varietat de tons diferents. Està afinat en una escala pentatònica de Do major.
 • Sansa Rimba: Aquest instrument musical per a exteriors és una enginyosa barreja de dos instruments africans: el Sansa (piano de polze) i la Marimba (xilòfon). Les 15 notes del Sansa-Rimba estan disposades com un tradicional piano-polze amb l’escala ascendint des del centre cap a fora
 • Flors musicals: Aquest joc consisteix en una campana musical en forma de flor. Cada flor està feta amb un marc d’acer inoxidable, posa pètals de flors i campanes d’alumini. Les campanes canten quan són copejades amb el mall adjunt de color verd, resistent al vandalisme.

Per a més informació o per contactar amb iPlay Urban Design

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: