CADA COP MÉS PARTICULARS APOSTEN PEL SHARING I EL VEHICLE ELÈCTRIC

El 2020 molts ciutadans van decidir apostar per la sostenibilitat i l’estalvi en els desplaçaments. Segons l’informe European Shared Mobility Index, elaborat per Fluctuo, que estudia l’activitat de diferents operadors de mobilitat compartida a Europa, el sharing fa anys que marca tendència al sector. Aquesta modalitat consisteix a llogar un vehicle per minuts o hores. Des d’una moto, un cotxe, fins a una bicicleta o un patinet sense necessitat d’haver-se de preocupar per l’assegurança i altres despeses fixes. El sharing ofereix, a més, una opció més sostenible que la compra de vehicles, atesa la naturalesa compartida que contribueix a descongestionar els carrers de les ciutats.
L’edició de l’estudi el mes d’octubre del 2021 va mostrar que el nombre total de viatges en vehicles compartits registrats va incrementar un 25% respecte a l’any anterior. A més, només durant el mes de setembre del 2021 es van produir pràcticament 2 milions de viatges més que el mateix període de l’any passat a Europa.

261,71 milions de viatges compartits per al 2026
Les vendes de vehicles propis han caigut per primera vegada des del 2012 i l’interès de les noves generacions per comprar-ne un és limitat.

Quan observem el ciutadà, veiem que les seves preferències no passen precisament per l’adquisició en propietat d’un vehicle. Un vehicle en propietat requereix moltes despeses fixes (manteniment, assegurança, aparcament, etc.), tant si l’utilitzem com si no. La societat no va encaminada a pagar per alguna cosa que no es fa servir i sí a invertir en allò que ens pot donar un servei o li podem treure profit de manera immediata.

A més, la introducció de noves tecnologies que facilitin la combinació de mitjans de transport en un mateix trajecte, la creixent oferta i l’accessibilitat a aquest servei gràcies als telèfons mòbils, faran possible que els viatges compartits guanyin prominència com una manera clau de viatge en els propers anys. A més, en aquest sector aquesta línia cada cop està guanyant més terreny i això impulsarà encara més l’expansió del mercat en els anys següents ja que avui dia gairebé el 70,1% del sector de viatges compartits encara està inexplotat a nivell mundial.

També té un potencial econòmic enorme i pot contribuir a grans estalvis juntament amb una reducció massiva de les emissions d’efecte hivernacle, fins i tot als embussos i les col·lisions vials.
Així mateix, moltes empreses estan liderant aquesta transició cap a la mobilitat compartida, donant facilitats als seus empleats perquè la usin, com a mesura de prevenció davant del COVID.

Coneixes els diferents serveis que ofereix Cooltra per a empreses?

Cooltra disposa de tarifes especials per a aquelles empreses que vulguin promoure entre els treballadors l’ús del sharing. Els seus vehicles 100% elèctrics circulen cada dia de les 24 hores del dia a les ciutats de Barcelona, Madrid, València, Lisboa, Roma, Milà i París. A banda de les scooters, a Barcelona també hi ha disponibles bicicletes elèctriques.

• Private Sharing, lloguer de flotes de vehicles a dues rodes, sense claus i connectats a una app gestionada pel client, perquè puguin controlar l’accés dels usuaris finals. Es tracta del servei de rènting sumat a la tecnologia del sharing.

• Sharing per a empleats, un servei flexible per a les empreses, amb què paguen una tarifa plana per empleat aconseguint des de 17 fins a 35 minuts de transport diaris segons les necessitats de cadascú.

• Venda de crèdit de sharing on la companyia ofereix la possibilitat de comprar crèdit per a l’ús del seu servei. Aquest crèdit obre un ventall de possibilitats per fer-lo servir, per exemple com a benefici de mobilitat als seus treballadors o com a regal als seus clients.

D’aquesta manera el sharing no deixa de créixer, essent una nova solució de mobilitat per a gran part dels usuaris de moto i de cotxe, que poden despreocupar-se del concepte propietat i disposar d’un model de pagament per ús.

Anna Esquirol
Cooltra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: