PARCS INFANTILS DE FUSTA DE ROBÍNIA, UNA OPCIÓ SOSTENIBLE

Les emissions de carboni incorporades al sector de la construcció poden arribar a representar més del 23 % de les emissions totals de gasos d’efecte hivernacle. Més enllà dels processos operatius com l’energia i el transport, és cada cop més important considerar les emissions de carboni incorporades als materials de construcció.

La fusta de boscos certificats és un material de construcció renovable, que es cultiva naturalment i elimina el CO2 de l´atmosfera. Els productes de fusta emmagatzemen el carboni que els arbres en creixement han eliminat de l’aire (aproximadament el 50% del pes sec de la fusta és carboni).

La producció i el processament de la fusta utilitza molta menys energia que la majoria dels altres materials de construcció, cosa que atorga als productes de fusta una petjada de carboni significativament menor. La fusta, per tant, es pot fer servir per substituir materials que requereixen grans quantitats de combustibles fòssils per ser produïts.

En el nostre camí cap a models de parcs infantils i elements de joc més sostenibles, a iPlay Urban som pioners en la incorporació de fusta en el disseny i fabricació dels mateixos.

Més concretament utilitzem fusta de robínia, la fusta de més alta qualitat. Ho fem juntament amb els nostres partners alemanys Sik Holz, pioners en utilitzar aquest tipus de fusta a parcs i jocs infantils. Es tracta de la fusta més duradora d’Europa segons la norma Europea EN 350-2, és de classe 1, és a dir, fusta que de manera natural aguanta més de 20 anys a l’exterior sense que els afectin les plagues o els insectes. Això és degut a que la fusta de robínia té un alt contingut de conservants naturals, com l’àcid tànnic, cosa que significa que aquestes fustes no es tracten amb productes químics perquè aguantin a l’exterior, per la qual cosa es tracta de l’alternativa més sostenible amb el medi ambient.

La fusta de robínia prové de boscos del centre i de l’est d’Europa, cosa que assegura tales controlades. Aquest tipus de fusta provinent de boscos certificats és un material de construcció renovable i contribueix a reduir el CO2 de l’atmosfera. Els productes de fusta emmagatzemen el carboni que els arbres en creixement han eliminat de l’aire, per la qual cosa la seva petjada ambiental és molt menor que altres materials utilitzats a les construccions d’àrees de joc infantils.

En estar realitzats a mà i de manera totalment artesanal, el disseny i la configuració dels jocs es pot personalitzar a cada projecte. A més, la fusta ofereix un tacte agradable i, com que els troncs són irregulars, igual que a la natura, semblen branques d’arbres que permeten una experiència més natural per als nens.

Un dels darrers i millors exemples d’aplicació de fusta de robínia en jocs i parcs infantils, és el projecte que hem elaborat a l’Algarve, Portugal. Aquesta zona, és coneguda mundialment per les seves albuferes, platges paradisíaques i els seus escarpats penya-segats, on nien les cigonyes blanques que han inspirat aquest projecte. Quan el Centre Comercial Algarve Shopping va comptar amb iPlay Urban, després d’analitzar les característiques del projecte i pensar en allò que més s’hi ajustava, es va decidir emprendre aquest projecte inspirat no només en aquesta majestuosa au, sinó també en l’entorn natural amb què compte aquesta zona portuguesa.

La gran protagonista de l’àrea infantil és una gran estructura amb forma de Cigonya, de fusta natural de Robínia i 9 metres d’alçada. La cigonya està realitzada de manera artesanal, per la qual cosa el disseny és exclusiu i especialment dissenyat per a aquest projecte tan especial que han volgut reconèixer des d’Alemanya atorgant-li el primer premi al concurs Designpreis Brandenburg a la categoria Disseny de Producte.

A més d´aquest parc, disposem d´un ampli catàleg de jocs elaborats amb aquesta fusta, des de molls, balancins i casetes, fins a estructures i tirolines. Tots ells pensats específicament perquè nens i nenes amb diferents capacitats i edats puguin gaudir d’un mateix espai de joc on gaudir tots junts.

Si vols més informació o contactar amb iPlay Urban

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: