DE RESIDU PLÀSTIC A BANC AL PARC: LA SEGONA VIDA DELS RESIDUS ÉS POSSIBLE

El consum de plàstic a la Unió Europea se situa al voltant dels 50 milions de tones anuals i només un 6% d’aquesta demanda correspon a plàstic reciclat. Anualment es generen a la UE 26 milions de residus plàstics dels quals un 31% acaben en abocadors i un 39% a incineració. Canviar aquesta tendència és un repte de cara al futur, un repte que l’empresa Alquienvas Group està assumint treballant en la fabricació de productes de plàstic 100% reciclat.

Parc Bellcaire

Una de les propostes que permet treballar amb el reciclatge del plàstic d’un mateix municipi o comarca és la valorització de residus municipals per a la fabricació de mobiliari urbà amb plàstic reciclat “Km. 0”.  Donar una segona vida als residus municipals és possible amb la proposta d’implantació de mobiliari urbà fet amb material plàstic reciclat provinent dels residus del municipi amb un sistema de traçabilitat que permet assegurar que es tanca un cicle. És a dir, els residus que s’avoquen als contenidors de plàstic del municipi es dirigeixen a una planta de triatge que en fa la separació adequada per acabar fabricant mobiliari, perfils o taulons de plàstic 100% reciclat.

El producte final és sostenible i reciclable, sense costos de manteniment i amb una garantia de 25 anys. De fet, el cost anual que correspon a l’adquisició de mobiliari urbà reciclat envers mobiliari de fusta pot suposar uns estalvis a l’ajuntament que se situen a partir del 10% donades les seves característiques.

El mobiliari de plàstic 100% reciclat fet amb residus locals permet també conscienciar i sensibilitzar a la ciutadania mostrant que els seus esforços per reciclar bé deriven en resultats tangibles pel propi territori.

Ajuntaments com el de Sant Quirze del Vallès, el del Vendrell o el de Lleida ja han treballat amb el sistema de valorització de residus municipals donant-los vida en mobiliari urbà. Actualment Alquienvas Group treballa amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà en un projecte pilot que engloba els residus de tota la comarca que compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya.

Per a més informació:


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: