CANALITZACIONS AMB MICRO-RASES, UNA SOLUCIÓ INNOVADORA

Les micro-rases són excavacions llargues i estretes per fer-hi passar canalitzacions de tubs i microductes, fetes amb mètodes diferents als tradicionals que generen menys residus i també rebaixen els costos dels projectes d’obra civil.

Es diferencien de les rases tradicionals bàsicament per aquesta reducció de costos, que permet la viabilitat de projectes que podien quedar paralitzats per falta de finançament així com per la reducció dels temps d’implementació, alteració del trànsit quasi inexistent i el mínim impacte ambiental. Es tracta d’un sistema més ràpid que treballa amb qualsevol material ja sigui asfalt o paviments de formigó o qualsevol tipus d’entorn.

La micro-rasa amb aspirat és un sistema innovador que consisteix en l’excavació d’una rasa d’entre 3 i 10 centímetres, sense generar pràcticament cap residu, és a dir sense generar runes. La màquina que utilitza l’empresa Microzanjas, porta incorporada una mànega especial connectada a un camió aspirador que absorbeix tots els residus automàticament a mesura que excava. Així doncs, la rasa queda completament neta i la via es transitable en tot moment. Recollir directament la runa permet treballar amb menys temps que amb una rasa tradicional, menys operaris i més rapidesa.

Els beneficis de la micro-rasa amb aspirat

El principal benefici que destaca de la micro-rasa és que el cost és molt menor al d’una canalització convencional. No obstant, la micro-rasa amb aspirat també genera un estalvi en temps i operaris. A més a més, implica una reducció de riscos d’accident a l’obra ja que es necessita el mínim personal i els treballs s’acaben amb molt poc temps.

Un cop la màquina ha obert la canalització, no cal enretirar runes i la via queda al 100% transitable. D’aquesta manera s’estalvia el temps i cost d’un operari que retiri tot el material sobrant.

És també un sistema molt àgil que permet escurçar els terminis d’entrega i al ser tant ràpid, el trànsit només s’altera l’estona que la rasadora trinxa.

Un altre aspecte a tenir en compte és la generació inexistent de pols al trinxar la superfície, cosa que afavoreix que ni les zones comercials ni els edificis s’embrutin ni quedin afectades.  

Ús de les micro-rases

Ajuntaments i ens locals poden treballar amb micro-rases per exemple per assegurar la connectivitat entre seus municipals, per canalitzacions de fibra òptica o per connectar polígons.

Microzanjas ha treballat en la canalització per a fibra òptica amb micro-rases amb aspirat als municipis de Solsona i Sort, ha fet tasques de manteniment i millora de carreteres per la Diputació de Barcelona amb micro-rases i també ha treballat instal·lant tot tipus de canalitzacions en diversos municipis de tot l’estat. 


Comments
2 Responses to “CANALITZACIONS AMB MICRO-RASES, UNA SOLUCIÓ INNOVADORA”
  1. Agustí ha dit:

    Quines empreses hi ha a Catalunya? Necessitem valorar un projecte.
    Gracies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: