REPARACIÓ ESTRUCTURAL D’INFRAESTRUCTURES (BIGUES, PILARS, JÀSSERES…) EN CAS D’EMERGÈNCIA

En les Infraestructures del nostre país, gestionades per les diverses administracions, en el període comprès entre els anys 2009 a 2014, a causa de la crisi, no es va poder invertir en les partides de reparació i conservació de les mateixes, al mateix ritme que en períodes anteriors, provocant que a partir de 2015 s’hagin multiplicat les intervencions denominades de Procediment d’Emergència.

Què vol dir Procediment d’Emergència?

Antonio Faura, Product Manager Línia Construcció de Mapei Spain, SA i expert en aquests temes, explica que el Procediment d’Emergència s’usa quan els deterioraments detectats en una estructura “suposen un greu perill per als usuaris d’aquesta i no es pot esperar a un procediment de licitació ordinari amb l’estructura en servei”; (Tots tenim encara present el sinistre del Pont de Gènova), i Mapei sent conscients d’això, van dissenyar productes que aporten solucions quan s’hagi d’actuar sobre les mateixes.

Un exemple d’això és MAPEGROUT TISSOTROPICO: es tracta d’un morter de reparació estructural classificat R4 segons la normativa EN-1504, que ens garanteix la màxima resistència assegurada, sent idoni per a tots aquells elements estructurals que presentin un deteriorament important que condicioni la seva funcionalitat.
És la solució ideal per a tots aquests pilars, bigues o jàsseres que ens trobem en estructures existents, ja sigui en edificació com en obra civil, i que necessiten més d’una reconstrucció de l’element deteriorat, amb el que ens permet aconseguir una major durabilitat.

Les seves principals virtuts són:

• Robust (arriba als 20 Mpa a les 24 hores i els 60 Mpa als 28 dies).
• Versàtil (podem aplicar-lo en petites reparacions: paviments, pilars, … com ser protagonista en grans reparacions d’obra civil sent projectable).
• Gran Capacitat (ens permet donar en una sola mà, gruixos de fins a 5 cm).
• Garantia (més de 25 anys de recorregut ho avalen).

Una obra de referència n’és l’estadi Ciutat de València

Es tracta d’una obra de reparació i reforç estructural de l’Estadi Llevant
Sanejat del formigó en mal estat, passivat i protecció de l’armat, reconstrucció de volums amb morter estructural nstal R4 segons EN 1504 i reforç estructural amb fibra de carboni de l’Estadi del Llevant.

Dins de les diferents actuacions d’obra, es va realitzar el pintat amb pintura elastomèrica protectora i antifissures d’elevada resistència química específica per estructures de formigó subjectes a deformacions, en el color blau característic del club, el que va crear un canvi en el aspecte de l’estadi.

campo futbol

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: