MAPEI REHABILITA EL PALAU DE JUSTÍCIA DE LA RIOJA

També era objectiu del projecte revitalitzar aquesta zona de la ciutat, dotant-la d’un gran espai per a ús públic.

La rehabilitació de l’edifici del Palau de Justícia de la Rioja ha plantejat destinar la totalitat de la parcel·la per a ús judicial, conservar el bloc nord de l’antic Hospital Militar al carrer Murrieta i construir un edifici funcional que garanteixi les necessitats presents i futures de la justícia Rioja. També era objectiu del projecte revitalitzar aquesta zona de la ciutat, dotant-la d’un gran espai per a ús públic.

Un cop acabat el projecte, els veïns d’aquest entorn veuen substancialment millorat el seu barri. En concret, els residents als carrers Fausto Elhuyar i Vivers gaudeixen de grans espais enjardinats. També han vist ampliades les seves voreres i el vial de circulació. Cap al sud s’ha creat una gran plaça de prop de 6.000 metres quadrats, sota la qual s’ha construït un aparcament de dues plantes, d’ús per a residents i públic general. L’ampliació d’aquest aparcament, ajustant les mesures contemplades en el projecte, és un dels aspectes inclosos en l’última modificació del planejament. Les rampes d’entrada i sortida de l’estacionament se situen al costat del carrer Santa Justa, també reurbanitzada.

Amb la modificació del PGM, els usos recollits en la superfície d’actuació (19.961 metres quadrats) queden de la següent manera: 10.762 m² dotacional públic de serveis públics i administratius; 4.583 m² de zona d’esbarjo i expansió i 4.616 m² de viari o espai lliure públic.
La solució adoptada és una estructura en forma de pinta, conserva el bloc nord de l’antic Hospital Militar al carrer Murrieta i s’han construït una sèrie de volums interconnectats de planta baixa més tres altures.

Entre cada volum hi ha un pati de sis metres d’ample que permet l’entrada i gaudi de llum natural. Els espais de les noves construccions es conceben com un sistema d’oficines administratives que són modulars i ajustables en qualsevol moment en funció de les necessitats.

Un altre dels aspectes destacats de la proposta és la integració del nou edifici a la zona, que estarà completament envoltat per massa arbòria i inclou una plaça al carrer Santa Justa.

Es revitalitza i regenera aquesta zona de la ciutat de Logronyo, deixant una àmplia superfície per a ús públic. Es planteja que des de la Plaça es pugui tenir accés als espais ‘més públics’ de l’edifici, com són el Registre o la sala de Noces i altres espais multiusos, com sales de reunió, formació o sala de premsa.

El caràcter institucional l’aporta l’edifici frontal de l’antic Hospital Militar, ja que en la memòria dels logronyesos ha quedat com a element històric, i la resta del nou edifici és el més funcional i modern.

L’edifici de Murrieta es va buidar per dins i es conforma una ‘gran porta al Palau’ on es presten els serveis d’informació, d’espera i d’on parteixen els recorreguts més especialitzats. Es pretén amb tot això que el protagonista d’aquesta zona sigui el ciutadà, per tant, s’ha dotat de bancs, lavabos, zones d’estada, zones d’informació al públic…

 

ACTUACIÓ SOBRE EL PAVIMENT INTERIOR

La intervenció ha consistit en la instal·lació de paviment de linòleum de la signatura FORBO FLOORING SYSTEMS, una de les empreses líders a nivell mundial en paviments comercials d’alta qualitat. El linòleum és un producte natural que es fabrica a partir d’oli de llinosa, que s’extreu de les llavors de lli, resines naturals, roca calcària mòlta i fusta en pols.

Per a això, comptem com a garantia amb el nostre client Pavigalia (Paviments tècnics lleugers) de Galícia, amb una àmplia trajectòria en el sector del paviment lleuger i una experiència contrastada i demostrada en altres obres de gran envergadura, sent a més especialistes en la instal·lació de linòleum.

.
IMPRIMACIÓ DE LA SOLERA

Ens trobem amb un recrescut de ciment, en perfecte estat, sec, net, lliure d’olis, greixos i pintures, apte per emprimar. En tractar-se d’un suport absorbent utilitzem PRIMER G, imprimació a base de resines sintètiques en dispersió aquosa, amb baixíssima emissió de substàncies volàtils orgàniques, que regula l’absorció del suport i fixa superficialment la pols. Es pot diluir d’1: 1 a 1: 3 amb aigua i el consum normal està entre 0,1 y0,2 kg / m², s’aplica amb corró i el temps mínim d’assecat és d’aproximadament dues hores.

.

ANIVELLAT DE LA SOLERA

Un cop realitzada la imprimació de la solera, passem a l’anivellament de la mateixa, una cosa molt important per rebre la posterior instal·lació de linòleum, ja que el seu gruix és de 2 mm i es requereix d’una superfície completament llisa. Fem servir per a això ULTRAPLAN ECO 20, arrebossat autoanivellant que s’usa en interiors per anivellar i allisar les diferències entre gruixos de 1 i 10 mm, apte per a l’ús de cadires de rodes i en locals on es requereix una elevada resistència al trànsit i les càrregues , es classifica com CT-C20-F5-A1FL, d’acord amb l’EN 13813. s’aplica en una sola capa amb plana metàl·lica llisa inclinada per ajudar a obtenir el gruix desitjat, és de vianants en 3-4 hores, i pot pegar-se sobre ella transcorregudes aproximadament 24 hores.

.
ADHESIÓ DEL LINÒLEUM

Un cop sec l’arrebossat autoanivellant, es procedeix al replanteig de la instal·lació de linòleum i enganxat d’aquest. S’empra en aquest cas un adhesiu específic per a linòleum, ULTRABOND ECO 530, adhesiu a base de polímers sintètics en dispersió aquosa, amb un fort i ràpid adherència inicial (tack), i un temps en obert de 15-20 minuts. ULTRABOND ECO 350 està lliure de dissolvents, no és inflamable i està marcat com EC1 PLUS, amb baixíssima emissió de substàncies orgàniques volàtils (VOC) llest per al seu ús. S’aplica l’adhesiu sobre el suport a una sola cara (unilateral) amb la llana dentada adequada per garantir la humectació, tant del suport com del revers de linòleum en la seva totalitat. La instal·lació pot entrar en servei al trànsit lleuger en 3-5 hores i estarà a punt per al seu ús definitiu en 24- 48 hores, depenent de les condicions d’obra, la humitat ambiental, la temperatura, etc.

.
SEGELLAT FINAL

Un cop finalitzada la instal·lació del paviment i col·locat el sòcol, es procedeix al segellat entre aquest i el paviment. Per a aquest propòsit s’utilitza MAPESIL AC, color gessamí 130, el que més encaixa amb el color del paviment. MAPESIL AC és un segellador silicònic, acètic pur, de baix mòdul elàstic, resistent a la floridura i exempt de dissolvents que posseeix una òptima durabilitat, es presenta en cartutxos de 310 ml i és aplicat mitjançant extrusió amb la pistola corresponent.

Fitxa tècnica:

Rehabilitació del Palau de Justícia de La Rioja
Localització: Logroño
Projectista: Eduardo Pesquera González / Jesús Ullargui Agurruza
Constructora: Sacyr
Promotora: Gobierno de La Rioja
Aplicadora: Pavimentos Técnicos Ligeros
Coordinació Mapei: Manuel Castroseiros i Eduardo Jiménez
Any d’intervenció de Mapei: 2014/2015


Productes:

Imprimació: PRIMER G
Enlluït autonivellant: ULTRAPLAN ECO 20
Adhesiu: ULTRABOND ECO 530
Segellat juntes: MAPESIL AC

banco

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: