L’objectiu de la restauració d’elements arquitectònics, ja sigui d’edificis o d’elements ornamentals és recuperar, consolidar i protegir al màxim el patrimoni arquitectònic. És una tasca molt meticulosa, laboriosa i difícil de dur a terme. La figura de l’estucador és clau perquè el procés de restauració d’elements arquitectònics sigui exitós.

El respecte pel patrimoni arquitectònic i històric és la base amb la que treballen estucadors com Carles Casadevall, d’ Estucs 1881 SL que afirma que els restauradors han de treballar amb responsabilitat per a preservar el patrimoni pel futur. Es tracta d’una empresa amb una dilatada trajectòria en el món de la restauració que els ha permès desenvolupar tècniques com l’estuc tradicional, l’esgrafiat, els relleus, els revestiments amb calç, els planxats al foc o la recuperació de vells estucs.

Casadevall considera també molt important que el procés de restauració sigui respectuós. Això pot significar que la recuperació no es faci exactament igual sobretot a l’hora de refer elements ornamentals desapareguts. Cal documentar-se bé i ser capaç de fer una restauració que no alteri la façana i si no hi ha prou documentació per a refer un element, Casadevall és del parer que cal deixar-ho com està.
.
.

C Casadevall – Estucs 1881 SL

L’empresa de Carles Casadevall – Estucs 1881 SL ha desenvolupat projectes de gran valor arquitectònic, com el Parlament de Catalunya, la Casa Ametller o el Palau Marc, a més d’altres actuacions en edificis emblemàtics de Catalunya, com la Casa Duran, de Cervera, o la Casa Negre, de Sant Joan Despí.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: