6 CLAUS DE CLECE PER A L’ESTALVI ENERGÈTIC EN L’ENLLUMENAT PÚBLIC

suministro y gestión energética alumbrado público

L’enllumenat no és només un element clau de les nostres ciutats. És també un mitjà d’estalvi econòmic i energètic amb àmplies possibilitats d’actuació.

Clece realitza el manteniment i conservació de més de 20 enllumenats públics, que suposen més de 25.000 lluminàries i donen servei a 272.000 ciutadans. Les solucions implementades a aquestes ciutats suposen un estalvi mitjà anual superior als 5 milions de kW, i en termes percentuals un 70% d’estalvi mig.

Una mostra de la importància d’aquest aspecte de la gestió urbana és que la Generalitat de Catalunya ha endurit les normatives que han de complir els municipis, exigint mesures per a la reducció de la despesa energètica de l’enllumenat públic.

Clece també fa seu el repte d’assumir la creixent sensibilitat ciutadana per les qüestions ambientals i aposta per un enllumenat més eficient i sostenible.
.

CLAUS PER L’ESTALVI EN LA GESTIÓ DE L’ENLLUMENAT

Algunes de les claus del model de gestió de Clece són:

1. Transició cap a l’enllumenat públic amb LED. Aquestes lluminàries tenen una vida útil de 50.000 hores, 4 o 5 cops superior a les de sodi. Es minimitzen així els costos de manteniment, tant en recanvis com en hores d’operaris. Els LEDS ofereixen la mateixa prestació lumínica a un cost inferior.

2. Reducció de la potència contractada, atès que reduïm en un 80% el consum energètic, bé canviant a tecnologia LED o bé aplicant altres solucions dirigides a optimitzar l’ús de les instal·lacions.

3. Tecnologia puntera per a la telegestió punt a punt. Permet conèixer de forma remota l’estat de cada punt de llum, fanal a fanal, i regular també des d’un centre de control la seva intensitat lumínica, així com programar l’encesa i l’apagament.

4. Reducció de la freqüència de les rondes d’inspecció, atès que el rati d’avaries per lluminàries foses cau en picat i que el monitoratge de les instal·lacions es realitza principalment per via remota.

5. Videodetecció per autoregular la intensitat lumínica. Previst com a millora, la “visió artificial” o “computer vision”, en terminologia anglesa, permet detectar la presència de persones i augmentar o reduir la llum en funció de la necessitat. La mesura eleva l’eficiència de les instal·lacions i alhora combat el malbaratament energètic i la contaminació lumínica.

6. Anàlisi anual dels estalvis energètics obtinguts, realitzat per un tècnic titulat en el Protocol Internacional de Mesura i Verificació d’Estalvis Energètics.

Altres punts destacables de Clece, com a empresa líder del sector del manteniment, i amb efectes a la gestió de l’enllumenat públic són:

Clece és una Empresa de Serveis Energètics (ESE), amb focus en la millora de l’eficiència i l’estalvi energètic d’oficines, teatres, museus, centres educatius, hospitals, centres esportius i centres comercials, entre d’altres.

Aquesta experiència i coneixement contribueixen a la millora continua de tots el seus clients.
Clece és comercialitzadora d’energia, aspecte que repercuteix favorablement en el compte de resultats dels clients que opten per aquest servei.


Sinué Rodríguez, responsable de Desenvolupament, Manteniment i Eficiència Energètica

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: