ESTALVI ENERGÈTIC EN EQUIPS D’IMPRESSIÓ

estalvi impressió

Quan pensem en estalvi energètic, acostumem a pensar en tancar llums o apagar ordinadors. Però l’estalvi energètic va molt més enllà i el cas d’èxit que presentem avui n’és un exemple.
.
Control Sistemes es va fixar en les impressores, fax i escàners a l’hora de reduir la despesa energètica d’Àltima. Àltima és una empresa de serveis funeraris, no obstant els canvis que s’hi han desenvolupat es poden dur a terme a qualsevol oficina sigui pública o privada.
.
.
Situació prèvia
.

5 anys després de la unificació de sistemes d’impressió, Àltima havia de renovar el contracte dels seus equips. L’empresa té la particularitat d’imprimir els recordatoris personalitzats a les seves instal·lacions. Per obtenir bona qualitat d’impressió, disposaven d’uns equips molt potents i amb grans prestacions tècniques sovint infrautilitzades.
.
Inicialment el consum energètic d’equips d’impressió era de 377.015 kWh. Pel que fa a les emissions de CO2 del consum d’energia i del paper suposaven unes emissions de 10.641.360 kg.
.

L’eina de mesura: HP Carbon Footprint Calculator

A l’hora de calcular l’estalvi energètic que suposa el canvi d’infraestructura d’impressió s’utilitza una eina que genera estimacions del consum d’energia i d’emissions de diòxid de carboni.

Per fer el càlcul del consum d’energia la calculadora assumeix que l’equip d’impressió està operatiu 8 hores al dia durant 5 dies a la setmana. Els càlculs es realitzen suposant que la impressora està la meitat del temps en mode de suspensió o de baix consum sense imprimir però connectada. Per tant, el resultat del consum d’energia que realitza l’eina calculadora és el següent: Energia d’impressió + Energia d’espera + Energia mode suspensió.

L’eina calcula també emissions de diòxid de carboni que es produeixen durant l’ús dels equips d’impressió així com les emissions de la producció del paper consumit.

Per tant, les dades resultats són fiables i molt reals.
.
.
Situació actual

Homogeneïtzant el proveïdor d’equips d’impressió s’ha aconseguit una millora en la gestió dels consumibles. Així mateix, els consumibles d’impressió que incorporen els nous equips són petits, d’alta durada i els embalatges que fan servir són de dimensions reduïdes, per això suposen un gran estalvi en la producció de residus. En el cas d’Àltima, aquest estalvi es traduirà en més de 2.200kg en els propers 5 anys.

Amb el nou parc d’impressió s’ha reduït el consum energètic un 96%, situant-se actualment als 13.338 kWh.

estalvi sistemes impressió

Els canvis no s’han notat només a nivell de consum. La petjada de carboni s’ha reduït dràsticament aconseguint una reducció del 90% amb el canvi d’equips d’impressió. D’aquesta manera, Àltima  manté el seu compromís de qualitat mediambiental basat en el desenvolupament sostenible.

Jaume Echauren, director d’operacions funeràries i compres d’Àltima està molt satisfet amb el canvi i afirma: “Logísticament va ser tot molt fàcil amb Control Sistemes”. Control Sistemes es va encarregar de retornar els equips d’impressió a l’empresa anterior, fent-ne la recollida i empaquetant-los. La desconnexió fou molt endreçada i la posada en marxa dels nous equips es va produir sense incidències seguint la previsió establerta.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Comments
One Response to “ESTALVI ENERGÈTIC EN EQUIPS D’IMPRESSIÓ”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: