LA PISTA DE GEL SINTÈTIC, L’ALTERNATIVA ECOLÒGICA

pistes de gel sintètic

S’acosten les festes de Nadal, i amb elles un dels períodes més importants per les zones comercials dels pobles i ciutats de Catalunya. La pista de gel és una bona opció per dinamitzar i afavorir el comerç local. No només ciutats com Barcelona, Tarragona, Granollers o Figueres han optat per aquesta atracció durant les festes, sinó que també alguns centres comercials l’han escollits per a les seves campanyes de Nadal. Ara es pot triar una opció molt més ecològica: les pistes de gel sintètic.

.
Què és la pista de gel sintètic?

La pista de gel sintètic és un nou concepte de pista per patinar emulant la pista de gel. Feta de polietilè, és una alternativa a les pistes de gel tradicionals amb grans prestacions oferint un estalvi energètic ja que la pista no necessita fred per mantenir-se.

.
Avantatges de la pista de gel sintètic

Els avantatges principals d’aquest tipus de pistes són el seu caràcter ecològic i els baixos costos de manteniment. La pista no necessita cap sistema de refredament ni generadors, per tant els costos energètics es redueixen dràsticament comparant-los amb la pista de gel tradicional.

La pista de gel sintètic és un producte molt versàtil, permetent al client escollir la mida, color i gruix de la pista. És adequada per a qualsevol lloc, faci calor o faci fred mentre la superfície sigui plana, permetent el patinatge tant a l’interior com a l’exterior.

Una altre de les característiques més rellevants de la pista de gel sintètic és la seva durabilitat, en cas que es vulgui  instal·lar de forma permanent. Normalment estem parlant de 20 anys i algunes empreses ofereixen fins i tot garantia pels 10 primers del material de la superfície. Així doncs, la inversió inicial és molt inferior amb aquest tipus de pistes.

Oriol Bonjoch, responsable de N-Ice Skating -empresa especialista en pistes de patinatge sobre gel (tant sintètiques com reals)- ens destaca que un altre avantatge de les pistes ecològiques és “la curta durada del muntatge i desmuntatge, així com la seva senzillesa”.

A l’hora de muntar i desmuntar la pista de gel sintètic el procés és molt més ràpid i senzill que el d’una pista de gel, ja que no necessita refrigeració per a muntar-se ni bomba de calor per desfer el gel.
.

Consideracions a tenir en compte a l’hora de muntar una pista de gel sintètic

Per a muntar una pista de gel (sintètic o real) hi ha una sèrie d’elements a tenir en compte:

En primer lloc, s’ha d’escollir la ubicació de la pista, tenint en compte que ha de ser un sòl ferm, compacte i anivellat. Caldrà valorar l’entorn, la població activa i l’impacte econòmic a l’hora d’escollir el millor lloc del poble o ciutat.

Seguidament, caldrà fer una valoració econòmica de la instal·lació tenint en compte el lloguer o compra de la pista, aforament de patinadors, dies d’instal·lació, personal d’atenció, material etc. La pista ofereix un espai per a la publicitat i/o sponsors a les tanques laterals.

També caldrà elaborar el projecte tècnic preparant la documentació necessària, així com permisos i certificats d’instal·lació.

En qualsevol cas, s’ha de valorar la necessitat i l’objectiu de l’activitat que és vol realitzar, per veure si té més sentit la instal·lació d’una pista ecològica o bé una pista de gel.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: